Vágólapra másolva!
Egy-két nap gondolkodási időt kért Giovanni Trapattoni a Budapest Honvéd vezetőitől, a magyar futballklub ugyanis a veterán olasz szakembert is megkereste, vállalja el a szakmai munka irányítását.

"Valóban felvettük a kapcsolatot Giovanni Trapattonival, ha őt el tudnánk csábítani Magyarországra, az óriási dolog lenne" - nyilatkozta Fabio Cordella, a Honvéd sportigazgatója a Tuttomercatoweb.com portálnak. "De nem lesz könnyű dolgunk, ő ugyanis már nem szívesen vállalna napi munkát, inkább válogatott mellett dolgozna. Arra kért bennünket, hogy 24-48 óra gondolkodási időt adjunk neki, mert ha nem kap vonzó ajánlatot, akkor megfontolja a mienket."

Trapattoni is kiszemelt Kispesten Forrás: AFP/Alexander Klein

Cordella hozzátette, érdekes nevekkel léptek kapcsolatba, több olyan olasz szakember is a kiszemeltek között van, aki szívesen dolgozna a magyar NB I-ben. "A magyar futball egyre fejlődik, nem véletlen, hogy egyre több külföldi szakember érdeklődik az itteni munka iránt. Szerdáig szeretnénk meghozni a döntésünket."

A 75 éves Trapattoni edzőként hatszor nyert olasz bajnoki aranyat a Juventusszal, egyszer az Interrel, volt német (Bayern 1996-97), portugál (Benfica 2004-05) és osztrák bajnok (Salzburg 2006-07). 2000 és 2004 között az olasz válogatottat irányította, 2008-tól egészen tavaly szeptemberig pedig az ír nemzeti csapatot irányította.