Vágólapra másolva!
Giuseppe Rossi, a Fiorentina csatára a legnagyobb kimaradó Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány végleges, 23 fős világbajnoki keretéből.

Az amerikai születésű csatár januári súlyos sérülése után hónapokig nem játszott, ám májusban már ismét szerepelt a Fiorentinában, sőt eredményes is volt, ám a szakvezető úgy döntött, hogy Rossit nem viszi magával Brazíliába.

A tréner csatárposzton Mario Balotellire, Antonio Cassanóra, Alessio Cercire, Lorenzo Insignére és az olasz gólkirály Ciro Immobilére számít a vb-n.

Azt már szombat este lehetett tudni, hogy Ricardo Montolivo, az AC Milan középpályása sem utazhat a tornára, mivel az írek elleni felkészülési találkozón eltört a sípcsontja. Az olaszok Angliával, Uruguayjal és Costa Ricával játszanak majd a csoportkörben.

A 23 fős olasz keret:
kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)
hátvédek: Ignazio Abate (AC Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (AC Milan), Gabriel Paletta (Parma)
középpályások: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
csatárok: Mario Balotelli (AC Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)