"A Chelsea nem focizásra lett felkészítve"

Jose Mourinho, Diego Simeone, foci
SPAIN, Madrid : Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone (R) greets Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho before the Spanish King's Cup (Copa del Rey) final football match Real Madrid vs Atletico de Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 17, 2013. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
José Mourinho szerint egy perc alatt bukott el a csapata az Atlético Madrid ellen, Eden Hazard-nak azonban sokkal érdekesebb meglátásai voltak a meccsel kapcsolatban. Diego Costa szerint az Atléti zseniálisan futballozott, Diego Simeone már a döntőre gondol. 

José Mourinho vezetőedző szerint minden egy perc alatt változott meg csapata, a Chelsea Bajnokok Ligája elődöntőjén, amelynek szerdai, londoni visszavágóján az Atlético Madrid végül 3-1-re győzött, s így továbbjutott.

"Egyetlen perc bizonyult döntőnek. Az Atlético kapusa lehetetlennek tűnő védést mutatott be, így ahelyett hogy mi kerültünk volna 2-1-es előnybe, az ellentámadásból a rivális büntetőhöz jutott és szerzett vezetést. Ez teljesen megváltoztatta a meccset" - mondta a portugál tréner, aki sorozatban negyedik elődöntőjében maradt alul együtteseivel. "Ezek a meccsek apró részleteken dőlnek el, ebben a percben pedig két ilyen apró részlet is volt".

Mourinho hozzátette, az első félidő inkább a Chelsea-é volt, de a spanyol gárda második találata után már kontrollálta a meccset, nagy önbizalommal játszhatott, így "egy csapat volt a pályán", míg saját játékosai úgy érezték, elvesztették a meccset.

Kicsit tovább ment Eden Hazard, aki szerint "A Chelsea nem futballozásra lett felkészítve. Kontrákból jók vagyunk, kicsit hasonlót terveztünk, mint amit a REal Madrid megvalósított Münchenben.

José Mourinho és Diego Simeone Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a találkozó után rögtön a fináléra tekintett előre, ahol a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfél. "Az az igazság, hogy jól ismerjük egymást, így izgatottan várjuk az összecsapást". Diego Costa szerint pedig a csapat briliánsan futballozott, a játékosok mindent megtettek a fináléba jutásért és megérdemeltnek nevezte mind a saját döntőbe kerülésüket, mind a Real Madridét.

Az Atlético május 24-én, Lisszabonban története során másodszor játszhat a legrangosabb európai kupasorozat aranycsatáján, de először győzhet, mivel negyven évvel ezelőtt, 1974-ben elbukott a döntőben. Ezzel szemben a Real története tizedik BEK- vagy BL-elsőségére hajt. Érdekesség, hogy spanyol házidöntő 2000 után másodszor jött létre - akkor a Real Madrid a Valenciát múlta felül a fináléban -, de abban mégis kuriózum a mostani párosítás, hogy most először ugyanannak a városnak két csapata találkozik majd a trófeáért.

Ami az Atlético Madrid mellett szól, hogy 2008 óta vagy az FC Barcelona, vagy a katalánokat búcsúztató csapat nyerte a BL-t, márpedig ezúttal a negyeddöntőben a spanyol főváros piros-fehér alakulata ejtette ki a Barcelonát.