A Barca megválna Fabregastól

Sandro Rosell az FC Barcelona volt igazgatója
Barcelona's new player Cesc Fabregas (R) shakes hands with Barcelona's President Sandro Rosell (L) outside Camp Nou's stadium in Barcelona, after signing a new contract with the Catalan club, on August 15, 2011. Arsenal captain Cesc Fabregas has completed his move to Barcelona by signing a five-year contract with his boyhood club, the Spanish giants confirmed. AFP PHOTO/LLUIS GENE.
Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona a nyáron fontolóra veszi Cesc Fabregas eladását. Miután egyre kisebb a valószínűsége, hogy a csapat bármit is nyerjen idén, a katalán akadémián nevelkedett, de az Arsenaltól igazolt Fabregas lett a bűnbak a szurkolók szemében, és már Fabregas is megpendítette, hogy „elgondolkodik a jövőjén.” Arsene Wenger készenlétben. 

Fabregast kifütyülte a Camp Nou közönsége az Athletic Bilbao felett aratott győzelem után, és a nyáron szerződése utolsó évébe lépő támadónak nem ez volt az első incidense a közönséggel. Pedig a statisztikák nem azt mutatják, hogy ne menne neki a játék, 14 gólpasszánál senki nem adott többet a csapatban, és csak Sergio Busquets lépett (eggyel) többször pályára, mint a 42 meccsnél járó Fabregas.

A spanyol lapok szerint nem csak a játékos hullámzó teljesítménye az oka, hogy a klub túladna rajta, hanem az is, hogy a 34 éves Xavi és a 30 évébe lépő Iniesta mellé olyan játékost szeretnének, aki gyorsabb Fabregasnál. A támadó még csak 28, és egyébként sem valószínű, hogy ne találnának neki gyorsan csapatot, ha komolyak a Barca szándékai. David Moyes már a nyáron megkörnyékezte, de akkor a katalánok még nemet mondtak.

Vége a szerelemnek Forrás: AFP/Lluis Gene

A kérők között természetesen szerepel az Arsenal is, bár hivatalosan csak annyit közöltek, „mérlegelik Fabregas visszatérésének lehetőségét.” Valójában azonban Arsene Wenger mostanában „többször is hosszasan beszélgetett Fabregasszal”, és nem elképzelhetetlen, hogy a játékos szerződésébe illesztett visszavásárlási záradékkal élni fog az Arsenal.

Az angol sajtó úgy tudja, a visszavásárlási záradék 29 millió eurós fix árat szab meg, ami nem kevés, de alig több, mint fele annak az összegnek, amit tavaly nyáron Wenger Mesut Özilért fizetett a Real Madridnak.