Ronaldo utolérte Messit, célba veszi Raúlt

International Champions Cup 2013 - Championship GettyImageRank2 CHAMPIONSHIP SPORT HORIZONTAL Soccer USA STADIUM Florida - USA COMMEMORATION Chelsea F.C. Cristiano Ronaldo - Soccer Player Club Soccer Major League Soccer Real Madrid Sun Life Stadium Miami
MIAMI GARDENS, FL - AUGUST 07: Cristiano Ronaldo #7 of Real Madrid celebrates a goal during International Champions Cup Championship match against Chelsea at Sun Life Stadium on August 7, 2013 in Miami Gardens, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Készült a csúcsdöntésre Cristiano Ronaldo, a Real Madrid aranylabdás futballistája, aki a Bayern München elleni elődöntőben szerzett két góljával immár 16 találatnál jár a Bajnokok Ligájában, amivel össze is jött neki a rekord.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megdöntenem a csúcsot, készültem rá, de nem őrültem volna bele, ha nem sikerül" - nyilatkozta a 29 éves támadó, aki az argentin Lionel Messi és a holland Ruud van Nistelroy 14 góllal tartott holtversenyes szezoncsúcsát adta át a múltnak.

Ronaldo karrierje során már 67 gólnál jár a BL-ben, ezzel behozta Messit, kettejük előtt így már csak a 71 találattal ranglistavezető spanyol Raúl áll.

Carlo Ancelotti együttese kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédő münchenieket, és készülhet a lisszaboni fináléra.

"Egy döntő mindig nagyon nehéz, de a hazámban lesz és meg akarom nyerni" - tette hozzá Ronaldo.

A Real Madrid a Chelsea-Atlético Madrid párharc győztesével találkozik a fináléban.