Vágólapra másolva!
Ryan Giggs élete első menedzserként megvívott meccsén a ManUnited Rooney és Mata duplájával 4-0-ra kiütötte a Norwich Cityt. Úgy tűnik, Moyes távozásával és Giggs ideiglenes kinevezésével rögtön formába lendült a csapat, de a játékosedző ezzel nem foglalkozik, csak a következő meccsre fókuszál, és alig várja, hogy visszatérjen a pályára. A legnehezebb feladata a kezdőcsapat kijelölése volt. 

"Álomszerű ez a nap, csodálatos teljesítményt nyújtott a csapat. Az első félidőben kicsit alacsony volt a fordulatszám, erre hívtam fel a játékosok figyelmét is. A Unitednek fel kell pörgetni magát. A második félidőben minden nagyszerűen alakult, a gólok mellett számos helyzetet alakítottunk ki" - kezdte élete első, meccs utáni értékelését Ryan Giggs, és bár végül könnyű sikert aratott csapatával, pokolian megszenvedett az eredményért.


"Borzalmasan nehéz feladat volt összeállítani a kezdőcsapatot és a taktikát, nem is aludtam az éjszaka. Sosem könnyű döntés például Juan Matát kihagyni egy csapatból. Sosem voltam még ebben a szerepben, bizonyos szempontból el kellett hagynom a srácokat, akikkel eddig együtt dolgoztam. A meccs előtt inkább egyesével beszélgettem el a játékosokkal, és bár nem mindenkinek tetszettek a döntéseim, nem duzzogtak, hanem tették a dolgukat. Mata például nagyszerűen kezelte a helyzetet, igazi profi. A kezdőcsapat kiválasztásnál a tapasztalt játékosokra támaszkodtam, bár rögtön hozzá kell tennem, mindenki élvezi a bizalmamat. Ugyanakkor tudtam, érzelmileg is nehéz meccs előtt állunk, amelyen fontos lesz a rutin. Nem is okoztak csalódást".

Ezen a meccsen legalábbis, hiszen Giggs azt is hangsúlyozta, a szezon nagy csalódás mindannyiuk számára. A MU mezével együtt járnak bizonyos elvárások, és ezeknek meg kell felelniük. A Norwich ellen sikerült, ezt a szintet akarja megtartani a jövőben is, de a konkrétumokkal várni szeretne.

„Egyelőre nem tekintek a jövőbe” – válaszolta Giggs Jamie Redknapp kérdésére. „Négy meccsre kaptam megbízást, most csak a következő meccsel, a Sunderland elleni összecsapással foglalkozom" - mondta Giggs, miközben látványosan kerülte, hogy a Louis van Gaal esetleges érkezéséről szóló híreket kommentálja.

A héten Giggsnek nem maradt energiája az edzésekre, már csak emiatt is kihagyta magát a kezdőcsapatból, de ez nem jelenti azt, hogy befejezte volna a pályafutását. Hétfőn újra edzésbe áll, sőt alig várja, hogy újra futballozhasson.

A teljes interjú: