Vágólapra másolva!
A Szombathelyi Haladás Radó András fejesgóljával tartotta otthon a három pontot a kiesés elől menekülő Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
Szombathely, 3500 néző, v.: Becséri
Haladás: Rózsa - Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Németh M., a szünetben), Halmosi - Hrepka (Gyurján, a szünetben), Radó (Schimmer, 90.)
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Szalai V., Gévay, Fotyik - Harsányi, Dobos (Takács P., 68.), Velicky, Bognár I. (Hegedűs D., 73) - Menougong (Balajti, 62.), Rajczi

Az első játékrészben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, de minden lehetőséget elpuskáztak. A legközelebb a megoldáshoz a házi góllövőlistán 13 találattal éllovas Radó András járt, de a fiatal támadó gyönyörű szabadrúgását Horváth Tamás, a vendégek kapusa hatalmas bravúrral hárította.

A fordulást követően a vendégek előtt adódtak nagy helyzetek, de Harsányi, majd Rajczi sem élt a kínálkozó lehetőséggel. Ezt követően ismét a hazaiak vették át az irányítást, de körbelőtték a mezőkövesdiek kapuját. A szombathelyiek teljesen beszorították riválisukat saját kapujuk elé, és a 79. percben Radó fejesével teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést. A szombathelyiek a hajrában még növelhették volna előnyüket, de az eredmény nem változott.

Artner Tamás együttese ezzel a sikerrel továbbra is versenyben van a bronzéremért, sorozatban negyedik hazai bajnokiján diadalmaskodott, ráadásul immár 490 perce nem kapott gólt a Rohonci úton. A Mezőkövesd tavaly szeptember óta nyeretlen idegenben, Véber György tanítványai sorozatban negyedszer kaptak ki a bajnokságban.