Vágólapra másolva!
Tito Vilanovát, a Barcelona korábbi vezetőedzőjét súlyos állapotban kórházba szállították csütörtök este. A torokrákkal harcoló szakemberen sürgős beavatkozást hajtottak végre, a spanyol állami rádió szerint állapota továbbra is válságos. 

Vilanovát 2011 novemberében diagnosztizálták torokrákkal, az első kezelések sikere után 2013 nyarán kénytelen volt lemondani barcelonai tisztségéről, mert nem sikerült legyőznie a betegséget. A többször kemó- és sugárkezelésen átesett Vilanova múlt pénteken gyomorproblémái miatt jelentkezett be a kórházba, állapota odáig súlyosbodott, hogy tegnap sürgős műtétet hajtottak végre rajta.

A spanyol rádió szerint a beavatkozás elkerülhetetlen volt, a kórház tájékoztatása szerint Vilanova továbbra is súlyos állapotban van. A 45 éves szakemberhez csak közeli barátait és rokonait engedik be, a kezelés a sajtó kizárásával történik.

Tito Vilanova Forrás: AFP/LLUIS GENE

Vilanova Pep Guardiola segítőjeként részese volt a Barca aranykorának, majd Guardiola távozása után, 2011-ben diagnosztizált egészségügyi problémái ellenére rá bízták a csapat irányítását. Vilanova szervezetében azonban újra megjelentek rákos sejtek, nem is tudta befejezni a szezont, ami a Barcelona bajnoki címével zárult. A klub 2013 nyarán döntött úgy, hogy Vilanova állapota miatt Tata Martinót nevezi ki a csapat élére.