A Barcelona árulja Messit?

barcelona
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's midfielder Cesc Fabregas react after Atletico Madrid's Brazilian midfielder Diego scored a goal during the UEFA Champions League quarterfinal first leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 1, 2014.
Vágólapra másolva!
Spanyol lapok úgy tudják, az éppen fizetésemelésről és szerződése meghosszabbításáról tárgyaló Lionel Messit elképzelhető, hogy eladja a Barcelona. Ha valamikor, akkor most lenne érdemes, de persze az a legvalószínűbb, hogy a spanyol média felkapott egy kacsát.  

Ami korábban lehetetlennek tűnt, most akár meg is valósulhat: az AS úgy tudja, a Barcelonánál minden korábbinál komolyabban szóba került Lionel Messi esetleges eladása.

Ha a katalánok valóban meg akarnak válni Messitől, azt most kell megtenniük: az argentin nincs jó formában, kikezdte a közönség egy része is a csapat gyenge tavasza miatt, és egyébként is kvázi új csapatot kell építeni – vélhetően már Tata Martino edző utódjával.

Nem vidám az élet mostanában Forrás: AFP/Quique Garcia

A klub jelenleg is tárgyal a játékos új szerződéséről, de még nem sikerült a fizetésemelés mértékében és a hosszabbítás dátumában egyezségre jutnia a feleknek. Az El Confidencial a hír megjelenése után néhány órával bejelentette, hogy a PSG és a Manchester City is éberen figyeli, hogy alakulnak a tárgyalások. Rajtuk kívül nem is nagyon van más klub, amely anyagi lehetőségeit és státuszát figyelembe véve képes lenne leigazolni Messit.

A Barca állítólag öt évre 200 millió eurót kínál a játékosnak, de Messi nem elégedett az évi 40 milliós fizetéssel. A klubnál eközben egyre hangosabbak azok, akik szerint 200 millióért el kéne inkább adni Messit, és ebből meg a megspórolt pénzből elkezdeni új csapatot építeni. Erről persze csak akkor lehet szó, ha a Barcelona valahogy megússza a rá kiszabott átigazolási embargót. Furcsa, de ehhez párthoz tartozik Johan Cruyff is, aki már nyáron megjegyezte, Neymar beépítésének lehet akár Messi is az áldozata. Az mindenesetre látszik, hogy szélsőként Neymar tudása tényleg nemigen érvényesül.

Az AS szakértője szerint Messinek sem feltétlenül ártana egy új kihívás, hiszen a négy Aranylabdája mellé többször megnyerte az összes létező trófeát a klubbal. Soha jobb alkalma nem lenne lelépni, mint egy ilyen év után.

Egyre valószínűbb, hogy a Barca idén semmit sem nyer, hiszen a BL-ből már kiesett, a Spanyol Kupa döntőjében kikapott a Real Madridtól, a bajnokságban pedig csak halvány esélye maradt a négypontos hátránya ledolgozására. Amit tavaly csak sejtettünk, mostanra nyilvánvalóvá vált: lezárult a Barca korszak a labdarúgásban. Ezzel együtt egy új Barcelonát is roppant nehéz elképzelni Messi nélkül.