Vágólapra másolva!
A Premier League 34. fordulójának rangadóján, a bajnoki cím szempontjából is roppant fontos mérkőzésen a Liverpool fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a Manchester Cityt, és már mindenféle számítás szerint vezeti az angol bajnokságot. A Chelsea nagy nehezen legyőzte a 75 percet emberhátrányban játszó Swansea-t. 

Liverpool-Manchester City 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Sterling 6., Sktrel 26., Coutinho 78., ill. David Silva 57., Johnson 63. - öngól)

Swansea City-Chelsea 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ba 68. Kiállítva: Chico (Swansea) 16.

A szezon előtt esélytelennek vélt Liverpool óriási lépést tehetett a Premier League bajnoki címe felé, ehhez csak annyit kellett tennie a tabella élén álló hazaiaknak, hogy a vesztett pontokat tekintve listavezető Manchester Cityt legyőzze az Anfielden. A csúcsrangadó a 25 évvel ezelőtt történt Hillsborough tragédia áldozataira való emlékezés jegyében hét perc csúszással, 14.37-kor kezdődött.

Úgy indult a meccs, hogy ezzel nem is lesz gond: Luis Suárez fergeteges passzát Raheem Sterling némi habozás, és egy szemtelen csel után már az 5. percben a City kapujába lőtte, ráadásul az első félidő közepén megsérült Yaya Touré, a City talán legfontosabb játékosa.

A vendégeket alaposan megzavarta a gól, hiába volt náluk többet a labda, a visszahúzódó Liverpool gond nélkül állította meg a támadásaikat, és a rengeteget mozgó Suárez-Sterling-Sturridge hármassal gyilkos kontrákat vezetett. A 25. percben Steven Gerrard került ziccerbe, fejesét még bravúrral védte Joe Hart kapus, de az esetet követő szögletnál már tehetetlen volt: a liverpooli kapitány remekül érkező labdáját tanítani valóan csúsztatta meg Martin Skrtel, és máris kettővel ment a Pool.

A City első komoly lehetőségeire a félidő hajrájáig kellett várni, ekkor előbb a gólvonalról kellett tisztázniuk a hazai védőknek egy kavarodás után, majd az első esetnél hibázó Simon Mignolet fogta bravúrral Vincent Kompany közeli lövését. Ennyit tudott felmutatni a City az első félidőben.

A Pool kicsit belekényelmesedett a vezetésébe, a City veszélyesebben lépett fel a szünet után, és egy érvénytelenített gól után egy szabályosat is szerzett: James Millner centerezését David Silva passzolta be. A gól még jobban felpörgette a vendégeket, gyors egymásutánban két komoly helyzetet is megúszott a Liverpool. Óriási meccs kerekedett a rangadóból.

Nem tartott sokáig a hazai előny, az ebben a periódusban nagyon jól futballozó Manchester City Mignolet kapus és a teljes liverpooli védelem bénázásának köszönhetően hat percen belül kiegyenlített. Az egyenlítés után pár percre leült a meccs, de még mielőtt mindenki belenyugodott volna a döntetlenbe, Kompany óriási bakiját kihasználta a Liverpool, és újra megszerezte a vezetést. Egy veszélytelen centerezést nagyon rosszul szabadított fel, gyakorlatilag gólpasszt adott Coutinhónak, aki a 11-es pontról a bal alsóba vágta a labdát.

Több fordulat nem maradt a meccsben (Jordan Henderson piros lapja fért még bele), a Liverpool 3-2-re győzött, és már mindenféle számítás szerint vezeti az angol bajnokság tabelláját. Steven Gerrard, a Pool kapitánya elsírta magát a lefújás pillanatában. A Pool előnye öt pont a délután a Swansea-hoz utazó Chelsea-vel szemben, két forduló múlva a londoniakkal találkozik a listavezető.

A Chelsea alaposan megszenvedett Swansea-ban, pedig a walesiektől már a 16. percben kiállították Chico Florest. A szinte már kellemetlenül szenvedő londoniakat egy héten belül másodszor is Demba Ba mentette meg: a csatár a Bajnokok Ligájában lőtt gólja után a bajnokságban is életben tartotta a Chelsea reményeit. José Mourinho csapata két pont hátrányból követi a Liverpoolt.