Vágólapra másolva!
A Serie A 33. fordulójának rangadóján a Napoli 4-2-re legyőzte a Laziót, az Inter beledöngölte a gyepbe a Sampdoriát, a Fiorentina pedig a Verona otthonában nyert simán. A Torino-Genoán a végére hagyták a döntést a csapatok, a Chievo nagyot lépett a bennmaradás felé, miután idegenben győzte le a Livornót. 

Megmerevedtek a frontok az olasz bajnokságban, az első öt csapat mindegyike magabiztos győzelmet aratott (a Juventus az Európa Liga miatt hétfőn lép pályára Udinében). Nem lenne meglepetés, ha a mostani sorrendben futnának be a csapatok, hiszen közöttük is akkora a különbség, hogy se előre, se hátra nem nagyon léphet a Juve-Roma-Napoli-Fiorentina-Inter ötös.

A Napolira ráijesztett a Lazio, Lulic góljával a rómaiak szereztek vezetést a 21. percben, de Mertens (talán a forduló góljával) még a szünet előtt kiegyenlített. A meccs a második félidő elején dőlt el, miután a sárga lapos Cana buktatta Higuaint (mindenki döntse el, buktatta-e), így a Napoli büntetőhöz jutott, a Lazio pedig emberhátrányba került. Higuain bevágta a 11-est, és a lefújásig meg sem állt egy mesterhármasig, amire azért is volt szükség, mert 3-1-ről Onazi góljával még visszajött a meccsbe egyszer a Lazio.

Nem botlott a negyedik helyen álló Fiorentina sem, bár a firenzeiek gyorsan hátrányba kerültek Veronában. A Fior még a szünet előtt fordított, és már 3-1-re vezetett, amikor a Veronából kiállították az egykori firenzei Donadelt. Innentől nem maradt kérdés, bár a Hellas két gólt is szerzett, a vendégek 5-3-ra behúzták a meccset.

Az Inter Genovában verte el alaposan a Sampdoriát a szezon egyik legizgalmasabb első 20 percét hozó meccsén. A milánóiak vezetőgólja után a Doria Maxi Lopez révén kihagyott egy büntetőt, majd Edert állította ki második sárgával a játékvezető. A szünet után hengerelt az Inter, régen látott jó játékkal 4-0-ra győzött.

A Chievo nagyon fontos kiesési rangadót nyert meg Livornóban, a Bologna viszont a Parma elleni 1-1-gyel nem tudott meglépni a kiesők elől. Torinóban alig volt hátra pár perc, és még 0-0-ra álltak a csapatok, mégis három gól esett a meccsen. Gilardino góljával a vendég Genoa megszerezte a vezetést, de a hazaiak mindkét csatára, Immobile és Cerci is betalált (nem is akárhogy!) a hosszabbításban, így nyert a Toro.

Eredmények, Serie A, 33. forduló:
Livorno - Chievo 2-4 (2-3)
gól: Siligardi (6.), Paulinho (34., büntetőből), illetve Paloschi (9., 45., 56., a harmadikat büntetőből), Thereau (23.)

Napoli - Lazio 4-2 (1-1)
gól: Mertens (41.), Higuaín (50., 67., 94., az elsőt büntetőből), illetve Lulic (21.), Onazi (82.)
piros lap: Cana, (48., Lazio)

Sampdoria - Inter 0-4 (0-1)
gól: Icardi (13., 63.), Samuel (61.), Palacio (79.)
piros lap: Eder (20., Sampdoria)

Torino - Genoa 2-1 (0-1)
gól: Immobile (92.), Cerci (93.), illetve Gilardino (85.)

Verona - Fiorentina 3-5 (1-2)
gól: Sala (14.), Toni (73., büntetőből), Iturbe (91.), illetve Cuadrado (31.), Aquilani (44., 86.), Valero (63.), Matri (83., büntetőből)
piros lap: Donadel (69., Verona)

AC Milan - Catania 1-0 (1-0)
gól: Montolivo (23.)
piros lap: Rinaudo (79., Catania)