Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai környezetben David Mateos büntetőjével 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia csapata ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati első mérkőzésén. Thomas Doll együttese öt forduló óta veretlen, ráadásul sorozatban harmadik találkozóját nyerte meg.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Ferencváros - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző
v.: Erdős
Ferencváros: Dibusz - Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Hidvégi - Somália, Gyömbér, Busai (Cukic, 59.), Jenner (Holman, 59.) - Leonardo - Böde (Ugrai, 78.).
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku (Denkovic, 90.), Szekeres A., Tamás, Guaru - Czvitkovics (Gallardo, 76.), Tóth B., Polonkai, Szakály D. - Tischler (Berki, 79.), Lencse.
gól: Mateos (65., 11-esből)
sárga lap: Leonardo (9.), Böde (57.), Gyömbér (64.), Holman (79.), illetve Tamás (50., 62.), Lencse (64.), Polonkai (65.), Vaszicsku (78.), Szakály D. (83.)
kiállítva: Tamás (62.), Szekeres A. (93.)

Az első félidőben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, ezzel együtt a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, a zöld-fehérek pedig csak kapusuk, Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően nem kerültek hátrányba.

A fordulást követően a 62. percben Leonardo harcolt ki büntetőt és egy kiállítást az FTC-nek, a 11-est pedig Mateos értékesítette. Az emberelőnyben futballozó fővárosiak ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket, a felcsútiaknak pedig már nem maradt erejük az egyenlítésre. A Puskás Akadémia csapata végül kilenc emberrel fejezte be az összecsapást, miután - Tamás leküldését követően - a gólhelyzetben szabálytalankodó Szekerest is kiállította a játékvezető.