Vágólapra másolva!
Egy vasárnapi osztrák amatőr futballmeccsen villám csapott le a pályára, egy játékost telibe kapott. Két embert szállítottak kórházba, egyikük már kint van, a másikat viszont mesterséges kómában tartják. 

Az FC Notsch és az FC Sillian meccsén nem sokkal a kezdő sípszó után óriási vihar tört ki, és a két edző úgy döntött, lehívják a csapatokat a pályáról. A játék már állt, de a játékosok még a pályán voltak, amikor lecsapott a villám. Nyolc játékos szenvedett sérüléseket, de hatot közülük a helyszínen is el tudtak látni, kettőt viszont kórházba szállítottak, egyiküket súlyos állapotban.

Alexander Böhm, aki később azt mondta az ORF-nek, hogy „el sem tudom mondani, milyen érzés volt. Kicsit olyan, mintha az egész testemet csiklandozva volna valaki”, már elhagyta az intenzív osztályt, de csapattársa, Thomas Walder rosszabbul járt.

A játékost a mellén érte a villámcsapás, társai 20 percen át küzdöttek az életéért, míg megérkezett a mentőhelikopter. A játékost mesterséges kómában tartják, a jelentések szerint állapota stabil.