Vágólapra másolva!
Az elszánt madridiak gólokkal verhették volna Messiéket, a Manchester United egy percig állt jobban a címvédő Bayern Münchennél a BL negyeddöntőiben.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó:
Atlético Madrid-Barcelona 1-0 (1-0) -élő közvetítés
Madrid, Vicente Calderón Stadion, játékvezető: Howard Webb
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe - Gabi, Tiago - Koke, Raúl Garcia, Adrián López (Diego, 60.) - Villa (Rodriguez, 79.)
Barcelona: Pinto - D. Alves, Bartra, Mascherano, J. Alba - Xavi, Busquets, Neymar - Messi, Fabregas (Sanchez 60.), Iniesta (Pedro, 72.)
gól: Koke (5.)
sárga lap: Koke (90.), illetve Busquets (18.), Mascherano (92.), Dani Alves (93.)

Az Atlético a barcelonai 1-1-es döntetlen után joggal reménykedett a visszavágó előtt, hiszen már egy 0-0-val is kiharcolta volna a BL-elődöntőt, ráadásul a spanyol bajnokságban már bebizonyosodott, hogy a katalán csapat idén egyáltalán nem verhetetlen.

Sokan mégis arra számítottak, hogy a Barca nekiesik majd az Atléticónak idegenben, és az igaz, hogy az első percekben a vendégeknél volt többet a labda, de nagyon lassan melegedtek be.

Olyannyira, hogy az ötödik percben már az Atlético vezetett Koke közeli kapásgóljával, megduplázva ezzel a tétet a Barca számára, amely tudta, hogy egy gól csak a hosszabbításhoz lenne elég.

Mit is várhatnánk egy Xavi, Neymar, Messi, Iniesta fémjelezte csapattól, minimum azt, hogy szétszedi az ellenfelet, pedig erről szó sem volt, az Atlético viszont nagyon élvezte a helyzetet, Villa a 10., majd a 19. percben is kapufát lőtt, sőt a gól előtt is volt egy kapufa.

Ha nem a Barca az ellenfél, mondhattuk volna, hogy minden eldőlt, fejben legalábbis nagyon ott voltak a hazaiak, ráadásul - ami ekkor a legfontosabb volt - a védekezésük is mesterien működött.

De ez a Barca már nem az a Barca. Messi árnyéka volt önmagának, egyedül Neymaron lehetett érezni a lendületet, volt például egy olyan köténye, amelyből lejött, hogy ő legalább mer focizni - úgy, ahogy tud. Iniesta viszont pontatlan labdákal, labdavesztésekkel, kóválygással vétette észre magát.

Messi már tudja: nincs remény Forrás: MTI/AP/Andres Kudacki

A második félidőben sem volt sok puskapor a Barca fegyverében, a máskor tökéletes tiki-taka helyett elrontott utolsó passzok, lövés helyett megingó Messi és dühösen szentségelő edző jellemezte a katalán összképet.

Messi szabadrúgásból is csak a sorfalba tudott bikázni, Diego és Godin viszont megtornásztatta Pintót. Az utolsó reménysugár Neymar volt, de a 78. percben centikkel csúsztatott mellé.

Az utolsó tíz percben pedig hiába számítottak a vendégdrukkerek lehengerlő hajrára, erről szó sem volt, az átütő erő hiányzott a Barcából, még az utolsó helyzet sem az övé volt, hanem Rodriguezé, aki majdnem a második Atlético-gólt is meglőtte a 89. percben.

Ami még növeli az Atlético sikerének az értékét, hogy legjobbja, Diego Costa nélkül is ki tudta ejteni a Barcát, ráadásul egy góllal többet lőtt annál, mint ami (0-0) minimálisan már elég lett volna a négy közé kerüléshez.

Le a kalappal az Atlético és a meccs során végig ezer fokon égő Diego Simeone edző előtt, ha ebből BL-döntő és spanyol bajnoki cím lesz, akkor ez a madridi csapat beírja magát a focitörténelembe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Bayern München-Manchester United 3-1 (0-0) - élő közvetítés
München, Allianz-Arena, játékvezető: Erikkson (svéd)
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba -Robben, Müller (Pizarro, 85.), Kroos, Götze (Rafinha, 65.), Ribéry - Mandzukic
ManUnited: De Gea - Jones, Smalling, Vidic, Evra -Valencia, Fletcher (Hernández, 74.), Kagava, Carrick, Welbeck (Januzaj, 81.) - Rooney
gól: Mandzukic (59.), Müller (68.), Robben (76.), illetve Evra (58.)
sárga lap: Rafinha (73.), illetve Vidic (28.), Evra (70.)

Van Persie nélkül és egy beinjekciózott Rooneyval futott neki a Manchester United a Bayern München elleni negyeddöntő visszavágójának. A párharc 1-1-ről folytatódott, az Old Traffordon hatalmas fölényben játszottak a németek, de a MU szerzett vezetést, Schweinsteiger egyenlített, ám kiállíttatta magát.

David Moyes egyszerű, de működőképes stratégiát választott: olykor Rooney kivételével a teljes csapat a 16-oson belül védekezett, akadozott is a Bayern passzjátéka, viszont odafigyelt az angol kontrákra, így kaput eltaláló lövés nélkül zárult az első félidő.

Jó tíz percig hasonlóan telt még a meccs, majd a MU az első kapuralövésből vezetést szerzett: Valencia beadása mélynek tűnt, de a lendületből érkező Evrának pont jó lett, kapásból a bal felsőbe bombázott. Igen ám, de az első akcióból egyenlített a Bayern: Mandzukic éppen Evráról fejelt gólt. És nem volt megállás, tíz percen belül Thomas Müller kotorta be Robben ötös magasságából érkező passzát.

Innen már csak a tisztes helytállás jutott a MU-nak, a hazaiak sokkal veszélyesebben fociztak, ami újabb gólt is eredményezett, Robben szép megmozdulása után. Pep Guardiola csapata megérdemelten jutott a négy közé, még akkor is, ha ezen a meccsen nem játszott olyan lehengerlően, mint a szezon nagy részében.