Vágólapra másolva!
A Chelsea 1-3-ról is kiejtette a PSG-t, a Dortmund ellen széteső Realt az utolsó pillanatban szedte össze Ancelotti.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Dortmund - Real Madrid 2-0 (2-0) - élő közvetítés
Dortmund, Signal Iduna Park, Játékvezető: Skomina (szlovén)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Aubameyang 82.), Friedrich, Hummels, Durm - Grosskreutz, Jojic, Mhitarjan, Kirch, Reus - Lewandowski
Vezetőedző: Jürgen Klopp
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Illarramendi (Isco 46.), Alonso, Modric - Di María (Casemiro 73.), Benzema (Varane 92.), Bale
Vezetőedző: Carlo Ancelotti
gól: Reus (24. és 37.)
sárga lap: Reus (75.), Aubameyang (82.), illetve Ramos (27.), Xabi Alonso (31.), Carvajal (68.), Casemiro (83.), Benzema (92.)
továbbjutott: a Real 3-2-vel

Háromgólos hátrányból várta a Dortmund a Real Madrid elleni visszavágót. Reménytelennek tűnő helyzet egy jól kontrázó csapattal szemben, a németek mégis reménykedtek, mert visszatért Robert Lewandowski, aki tavaly négy gólt vágott a spanyoloknak, akiktől ráadásul hiányzott Cristiano Ronaldo - pontosabban a kispadon kezdett az első meccsen megsérült portugál.

A Dortmund meglepően türelmesen kezdett, a nyugodtan adogató Real Madrid uralta a meccset, és már a 17. percben eldönthetett volna mindent, de Di María büntetőjét kivédte Weidenfeller.

Aztán bebizonyosodott, hogy a Real túlságosan is nyugodt, ahhoz képest biztosan, amilyen formában van a védelme: Pepe, Ramos és Illarramendi több labdát is eladott hátul, ezekből kettőt gólra váltott a Dortmund, így már 37 perc után 3-2-re feljött összesítésben. A félidő maradékában már minden volt a Real, csak magabiztos nem, egyértelműen váltani kellett, hogy ne gázoljon át rajta a BVB.

Fordulás után már jobban vigyázott a labdára a Real, és helyzeteket is kidolgozott, de a Dortmund nem kapkodott, nem támadott le, tartalékolt az erejével. A játékrész derekán aztán lesöpörhette volna a spanyolokat a BVB, de üres kapunál a kapufa, egyébként pedig Casilles mentett, többször is bravúrral.

A teljesen indiszponált Di Maríát lekapta Ancelotti, Casemiro stabilizálta a középpályás védekezést, meg is nyugodott a Real, a hajrában pedig veszélyes kontrákat vezetett, de gólt képtelen volt összehozni ezen az estén. Sokkal keservesebben, mint arra számítani lehetett, de végül 3-2-vel továbbjutott a Real Madrid, de a kedd esti teljesítményhez hasonlót az elődöntőkben már nem engedhet majd meg magának.

BL-negyeddöntő, visszavágó:
Chelsea - PSG 2-0 (1-0) - élő közvetítés
London, Stamford Bridge, Játékvezető: Pedro Proenca (portugál)
Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - David Luiz, Lampard (Ba, 66.) – Willian, Oscar (Fernando Torres, 81.), Hazard (Schürrle, 18.) – Eto’o
PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Verratti (Cabaye, 54.), Thiago Motta, Matuidi – Lucas (Marquinhos, 84.), Cavani, Lavezzi (Pastore, 73.)
gól: Schürrle (32.), Ba (87.)
sárga lap: Willian (24.), Lampard (41.), Ivanovic (55.), David Luiz (82.), illetve Verratti (27.), Cavani (40.), Lucas (52.), Maxwell (79.)
továbbjutott: a Chelsea 3-3-mal, idegenben szerzett góllal

Ha valamiben igazán bízhatott a Chelsea a BL-negyeddöntő visszavágója előtt, az José Mourinho páratlan mérlege lehetett. A portugál szakember korábban még sohasem bukott el párharcot nemzetközi kupasorozatban a legjobb nyolc között, a Bajnokok Ligájában hét, az UEFA-kupában egy negyeddöntős csatát vívott meg sikerrel.

Az angolok egy hete 3-1-re kikaptak Párizsban, így a visszavágón a sérült Ibrahimovicot nélkülöző PSG ellen kellett valahogy kicsikarni a sikert. Ennek megfelelően az első 45 percben többet is birtokolta a labdát a Chelsea, de nehezen tudott közel kerülni Sirigu kapujához. Először egy megpattanó labda tréfálta meg majdnem a PSG kapusát, majd egy óriási Ivanovic-bedobást követően a Hazard sérülése miatt beállt Schürrle lőtt okos gólt.

A félidei 1-0 után tíz perc alatt eldönthette volna a továbbjutást a hazai csapat, de Schürrle, majd Oscar bombája is a keresztlécen csattant. Ezzel úgy tűnt, el is fogyott a tudomány, Mourinho ugyan még kétségbeesetten becserélte Demba Bát, majd a hajrá perceire Fernando Torrest, de helyzetig sem jutottak a hazaiak.

A 87. percben aztán felrobbant a hazai közönség az örömtől: Eto’o lövését blokkolták a védők, Azpilicueta pedig olyan gyengén tüzelt, hogy a labda alig vánszorgott el az ötösig, Ba azonban eszmélt, és Jallet-vel a nyakán begyötörte a továbbjutást jelentő gólt (2-0).

Mourinho legyőzhetetlen maradt a negyeddöntők során, a PSG pedig saját magának köszönhette a kiesést, hiszen nem tudta kihasználni kontráinak valamelyikét.