Vágólapra másolva!
Befektetőket keres a Milan, Silvio Berlusconi elnök a hírek szerint a klub 30 százalékát is eladná, hogy tőkéhez juttassa az anyagilag elég nehéz helyzetben levő Milant. A Gazprom elsőre cáfol, Barbara Berlusconi az Emirátusokban lobbizik. 

Mióta az Európai Unió durva büntetéssel sújtotta Silvio Berlusconi Fininvest nevű cégét, a Milannál alaposan visszaesett a klubra jutó pénz. Berlusconi politikai bukása sem segített, aztán tavaly belső harcok törtek ki Barbara Berlusconi és Adriano Galliani között (utóbbi lemondott, de Silvio nem engedte el az öreg harcostársat), és eközben az anyagi gondok sem szűnnek.

A Milan az utóbbi években csak diszkont igazolásokat tudott eszközölni, még Ronaldinho és Zlatan Ibrahimovic, de két éve Mario Balotelli is különféle kölcsön/részlet/társtulajdonosi konstrukcióban került a klubhoz. Paolo Maldini úgy foglalta össze a helyzetet néhány hete, hogy „a klub nem azt veszi meg, akit kell, hanem azt, aki elég olcsó”, és ebben van igazság.

Silvio Berlusconi a Milan idei szezonjára gondol Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A klub eljutott odáig, hogy már ahhoz is tőkeinjekcióra lenne szüksége, hogy egyáltalán eljusson a Bajnokok Ligájába, nemhogy ahhoz, hogy ott jól szerepeljen. A napokban olyan hírek érkeztek a klubon belülről, hogy a Milan vezetősége kész a részvények 30 százalékát eladni, hogy az így befolyó 250 millió euróból erősítse meg a csapatot. A csapattal kapcsolatban mindig jól értesült Gazzetta dello Sport először a Gazprom érdeklődéséről számolt be, de az orosz mamutcég szóvivője, Szergej Kuprijanov határozottan cáfolta, hogy tárgyaltak volna a Milannal.

Barbara Berlusconi sajtótájékoztatón közölte, a család továbbra is kész anyagilag támogatni a Milant, de hamarosan az Egyesült Arab Emirátusokba utazik, ami a milánói székhelyű lap szerint új lehetőségeket nyit meg a Milan finanszírozását illetően.