Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában címvédő Bayern München két brit médium akkreditációs kérelmét elutasította a Manchester United elleni jövő heti negyeddöntős visszavágóra, mivel a lapok sértegették Bastian Schweinsteigert, a németek válogatott középpályását.

A Sun című napilap sportrovatában a játékos nevének jelentésével viccelődve a "Te Disznó" (You Schwein), a Daily Mirroréban pedig a "Te mocskos Disznó" (You Dirty Schwein) címeket lehetett olvasni.

Az egyenlítő gólt szerző Schweinsteiger az 1-1-re végződött összecsapás utolsó pillanataiban egy rossz ütemű becsúszásával elkaszálta Wayne Rooneyt, a hazaiak kedvencét, amiért megkapta második sárga lapját, így nem játszhat a visszavágón.

A Bayern közleménye szerint a két lap címe tiszteletlen, diszkriminatív és bántó volt. "Ez a Bajnokok Ligájában még inkább elfogadhatatlan, az UEFA kampánya miatt a játékosoknak viselniük kell a 'respect' (azaz tisztelet) névvel ellátott logót a mezükön."

A müncheniek emlékeztetnek arra, hogy egy szektort be kell zárniuk a United elleni visszavágóra, mivel az Arsenal elleni nyolcaddöntőn a szurkolóik kitettek egy rajzzal is ellátott "Gay Gunners", azaz "Meleg Ágyúsok" feliratú bannert. "Négy drukker megszegte a szabályokat, amiért hétszáz szurkolónk nem lehet majd ott az Allianz Arenában, ezt – a 10 ezer fontos büntetéssel együtt – elfogadtuk. Most pedig mi döntöttünk úgy, hogy a Daily Mirror és a Sun újságírója nem kap akkreditációt a Manchester United elleni meccsre."

A visszavágóra jövő szerdán kerül sor.