Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője elmondta, hogy Cristiano Ronaldót csak óvatosságból cserélte le a Dortmund elleni BL-negyeddöntő hajrájában.

Ronaldo a 80. percben a lábát fájlalva mutatta a kispad felé, hogy cserét kér, Ancelotti pedig gyorsan eleget tett a kérésének, és a hátralévő időre Casemirót küldte be. A sajtótájékoztatón az edző elárulta, nincs komoly baja Ronaldónak, akit elővigyázatosságból cserélt le, és azért, mert a háromgólos előny birtokában a védekezés fontosabb volt. Ronaldo az utóbbi időben többször is fájlalta a térdét, ezért is volt nagy az ijedtség, amikor cserét kért, de Ancelotti szerint megfelelően kezelik és eleget pihentetik.

A kétszeres aranylabdás portugál sorozatban a nyolcadik BL-meccsén volt eredményes, ennél csak egy játékos produkált hosszabb sorozatot a BL-ben, Ruud van Nistelrooy a 2002-2003-as idényben.

Ancelotti azt is kifejtette az értékelésében, hogy a Real nagyon meghajtotta az első félidőt, emiatt voltak gondjai a második félidőben, és ez összecseng azzal, amit Jürgen Klopp, a Dortmund edzője mondott. Klopp amiatt bosszankodott, mert a szünet után több lehetősége is volt a csapatának, de ezeket egytől egyig elrontotta.

"Az vigasztal, hogy tudom, hogy a csapat ennél sokkal többre képes, és a visszavágó előtt erre kell koncentrálnunk. A lényeg, hogy tudjuk, miért alakult így a mostani eredmény, és azon vagyunk, hogy az otthoni meccsen javítsunk a helyzetünkön" - nyilatkozta Klopp.