A brazil cselgép elgondolkodna a magyar válogatottságon

Budapest, 2014. március 16.
A debreceni Bouadla Selim (b) és a ferencvárosi Leonardo Vitor Santiago a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencváros - DVSC-TEVA mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2014. március 16-án. A találkozó 1-1-es d
Budapest, 2014. március 16. A debreceni Bouadla Selim (b) és a ferencvárosi Leonardo Vitor Santiago a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencváros - DVSC-TEVA mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2014. március 16-án. A találkozó 1-1-es döntetlent végződött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Ferencváros brazil támadója, Leonardo nem zárkózik el az elől, hogy a magyar labdarúgó-válogatottban szerepeljen, és már megszokta, hogy állandóan felrúgják.

A magyar NB I egyik legjobb csatára a Sport 1 Harmadik Félidő című műsorában Nyilasi Tibor felvetésére így reagált: "Nagy megtiszteltetés lenne a számomra, de jelenleg a klubfutball fontosabb számomra. Szeretem a válogatottat is, de most a Ferencvárost akarom támogatni. A válogatottságtól nem zárkózom el, nagyon szívesen segítek, ahol csak tudok" - fogalmazott a Harmadik Félidőben Leonardo.

Rekop György, a Trollfoci internetes közösség szóvivője annyit tett még hozzá: "Ha kapsz egy e-mailt a.pinter címről, abban meghívó van, és fogadd el!"

Leonardo fantasztikusan cselez, a magyar védők képtelenek tőle elvenni a labdát, rendszerint csak felrúgni tudják, számos sérülést szenvedett már emiatt. "Mostanában nagyon fizikális a labdarúgás, amit szabadabban hagynak művelni a bírók. Hozzászoktam, ilyen lett a futball. A pályafutásom során úgy ötévnyi sérülést szenvedtem el, most már nem akarok ilyeneken gondolkodni, csak a játékon. Régebben előfordult, hogy azon töprengtem, abbahagyom. Ez még az Ajaxban volt, az utolsó nagyon súlyos sérülésem idején, akkor előfordult, hogy úgy éreztem, nincs türelmem és energiám újrakezdeni."

Leonardo a magyar mezőny fölött Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Fradiról Leandro elmondta, hogy egy Ferencváros szintű csapat nem maradhat a nyolcadik helyen, az első három között kell végeznie. "Nem szabad annyi gólt kapnunk. Legközelebb az Újpesttel találkozunk, amely minőségi csapat. A Pápa ellenihez hasonló meccset kell produkálnunk ellene is, meg kell bonyolítanunk az életét. A végsőkig ki kell tartanunk."