Lesz-e újabb MU-Bayern-klasszikus? Nézze meg a Sport TV-s közvetítést az Origón!

van persie carrick manchester united
Vágólapra másolva!
Az Olimpiakosz elleni nagy fordítás után újabb hatalmas feladat vár a Manchester Unitedre a Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőben ugyanis a címvédő Bayern München lesz az ellenfele, amely hét idegenbeli BL-meccset nyert zsinórban. A párharc keddi felvonását nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Ha a egy MU-drukker meghallja a Bayern nevét, szinte biztos, hogy az 1999-es BL-döntő ugrik be először, amelyet úgy nyert meg az angol csapat, hogy a fordításhoz szükséges mindkét gólt a hosszabbításban szerezte Ole Gunnar Solksjaer és Teddy Sheringham révén.


A Bayern kispadján ugyanakkor az a Josep Guardiola ül, aki a Barcelonával két BL-döntőben (2009, 2011) is legyőzte a Unitedet, róla tehát nincsenek jó emlékei az angoloknak.

A MU számára a BL maradt az egyetlen sorozat, amelyben maradandót alkothat, a bajnokságban rég elszállt, az FA-kupából a Swansea, a Ligakupából a Sunderland verte ki, és most a szezon legkeményebb kihívása vár rá az ellenállhatatlannak tűnő Bayern ellen. A bajorok a hétvégén 3-3-at játszottak (Guardiola a kispadra ültette Neuert, Javi Martínezt, Mandzukicot, Robbent, Lahmot, Müllert és Alabát) a Hoffenheimmel, így megszakadt a 19 mecces győzelmi sorozatuk a bajnokságban, de mivel a bajnoki címet már korábban bebiztosították, nem kellett bosszankodniuk a pontvesztés miatt.

Az már sokkal jobban fájhat Guardiolának, hogy Thiago megsérült, és egy hónapot ki kell hagynia, így a MU elleni párharc során nem számíthat rá az edző. A MU-nak is van nagy hiányzója, Van Persie egymaga fordította meg az Olimpiakosz elleni nyolcaddöntőt, de az utolsó percekben kapott egy rúgást, nélküle pedig még tovább csökkent csapata esélye. Mindkét csapat védelmében lesz egy-egy eltiltott is, a Unitednél Evra, a Bayerben Dante hiányzik majd a sárga lapok miatt.

Van Persie (balra) ezúttal nem tud segíteni a társaknak Forrás: AFP

Evra eltiltása miatt a holland Alexander Büttner lehet a MU balhátvédje, akit nem tett görcsössé a gondolat, hogy Arjen Robben áll majd vele szemben kedd este. "Tudom, hogy Robben mire képes, készen állok a feladatra. Sokszor láttam őt játszani, nem kell külön mondogatni, hogy milyen jó játékos, mert ezzel mindannyian tisztában vagyunk" - fogadkozott a 25 éves Büttner.

A két csapat legutóbb a 2009/2010-es idény negyeddöntőjében találkozott, akkor a Bayern hátrányból fordítva nyert 2-1-re hazai pályán, majd a MU a visszavágót viharosan kezdte, és 3-0-ra elhúzott. A Bayern azonban még a szünet előtt szépített, majd kihasználta, hogy Rafael kiállítása miatt az angolok 40 percet emberhátrányban játszottak, és Robben egy gyönyörű kapáslövéssel továbbjuttatta a münchenieket, akik egészen a döntőig meneteltek, de ott az Inter ellen 2-0-ra vesztettek.


A bajorok eddig négyszer jártak az Old Traffordon, egy győzelem (2001, BL-negyeddöntő, 1-0) mellett két döntetlent (1998/99, BL-csoportkör, 1-1; 2001/2002, BL-csoportkör, 0-0) és egy vereséget értek el, de utóbbi is továbbjutást ért. A MU a mostani sorozatban mind a négy hazai meccsét besöpörte (Leverkusen 4-2, Real Sociedad 1-0, Sahtar Doneck 1-0, Olimpiakosz 3-0), utoljára 2008-ban voltak ilyen hatékonyak az Old Traffordon, és abban az idényben meg sem álltak a végső győzelemig.

A Manchester United-Bayern München mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.