Vágólapra másolva!
A Győri Audi-ETO KC 24-22-re nyert a nőikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában a Krim Ljubljana otthonában, és ezzel bejutott a budapesti Final4-ba. A BL-címvédő győriek legjobbja Görbicz Anita volt, aki öt gólt lőtt.

női BL, középdöntő, II. csoport, 4. forduló:
Krim Mercator Ljubljana - Győri Audi-ETO KC 22-24
(14-14)
Krim: Grubisic, Marincek, Stefanisin (kapusok) - A. Bulatovics, Krpez 5 (1), Lazovic-Varlec 5, Mavsar 3 (2), Penezic 3, Piedade 4, Potisek, Wörz 1, Zrnec 1, Zulic. Vezetőedző: Tone Tiselj.
Győr: Herr O., Lunde (kapusok) - Amorim 4, Bognár-Bódi 2, K. Bulatovics 4, Görbicz 5 (5), Hornyák Á., Hornyák D., Korsós 2, Kovacsics 1, Löke 4, Orbán 2, Sirián, Soós, Tervel. Edző: Ambros Martin.
kiállítások: 2, ill. 6 perc
hétméteresek: 3/2, ill. 3/3

A csapatok úgy léptek pályára, hogy tudták, a csoport másik meccsén a Buducnost legyőzte a Larvikot Norvégiában, ami azt jelentette, hogy a győriek győzelmükkel a Final4-ba juthattak, de a Ljubljana továbbjutási reményeit is csak a győzelem tarthatta életben.

A múlt heti, győri vereség óta az anyagi gondokkal küzdő szlovénok két játékosuktól is kénytelenek voltak megválni, mégis jól kezdtek. Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, nem remekeltek a kapusok, így 14-14-es döntetlenre álltak a szünetben.

A győriek góljain Görbicz Anita, Eduarda Amorim és Heidi Löke osztozott, de hiába vezetett többször is az esélyesnek számító magyar csapat, a szlovénok szívósan tapadtak. A második félidőben összeállt a győri védekezés, Katarine Lunde is többször találkozott a labdával, de így is szoros állással mentek be a végjátékba a csapatok. Az ETO jobban bírta erővel a hajrát, és végül két góllal, 24-22-re nyert.

A címvédő továbbra is veretlen a Bajnokok Ligájában, egyetlen pontot veszített, még az első középdöntős fordulóban a mögötte álló Buducnost ellen. A következő fordulóban a Győr a csoportelsőséget is megszerezheti, ehhez azonban Podgoricán kellene legyőznie a Buducnostot.

Az állás: 1. Győr 7 pont (már továbbjutott), 2. Podgorica 6, 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 1

Az első két helyezett jut a május 3-4-i, budapesti négyes döntőbe.