Vágólapra másolva!
Novemberben sérülés miatt nem mutatkozhatott be a spanyol labdarúgó-válogatott keretében Diego Costa, az Atlético Madrid brazil születésű, spanyol állampolgárságú játékosa, Vicente del Bosque szövetségi kapitány azonban ismét behívta a keretbe. Amennyiben szerdán, az olaszok elleni madridi mérkőzésen pályára küldi, úgy nagy valószínűséggel spanyol színekben lesz ott a vébén is.

Diego Costa ráadásul abszolút hazai környezetben debütálhatna, a spanyol-olasz mérkőzést ugyanis az Atlético otthonában, a Vicente Calderón Stadionban rendezik.

"Diego Costát érdemei és eddigi teljesítménye miatt hívtam be a keretbe, hiszem, hogy segítségünkre tud lenni. De azzal mindenki tisztában kell lennie: ez a névsor még nem azonos a vb-kerettel" - mondta Vicente Del Bosque, aki szerint a csapaton belül semmi problémát nem okoz, hogy Diego Costa a Real Madrid elleni mérkőzéseken hogyan szokott viselkedni.

A brazil O Globo szomorúan vette tudomásul, hogy Diego Costa minden bizonnyal spanyol színekben lép majd pályára a világbajnokságon. A játékos tavaly márciusban Olaszország és Oroszország ellen már szerepelt a dél-amerikai válogatottban, a Brazil Labdarúgó Szövetség erre hivatkozva bírósághoz akart fordulni, hogy megakadályozza a játékos spanyol színekben való szereplését. A nemzetközi szövetség azonban jelezte, mivel nem tét-, csak barátságos mérkőzésekről volt szó, nincs akadálya a váltásnak.

A spanyol keret pénteki kihirdetésekor Del Bosque elmondta, három kiváló kapusa van, és fogalma nincs még ki fog védeni a világbajnokságon. A keretből ezúttal kimaradt Álvaro Arbeloa, Fernando Torres, Juan Mata és David Villa is, ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy sajnos nem jut hely mindenkinek.

A spanyol válogatott kerete az Olaszország elleni mérkőzésre:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona)
Védők: Juanfran (Atlético Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (spanyol), Raúl Albiol (Napoli)
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City)
Csatárok: Pedro (Barcelona), Álvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atlético Madrid)