Vágólapra másolva!
Mario Mandzukic nem viccel az edzéseken sem, a Bayern München horvát válogatott támadója durván beleszállt Bastian Schweinsteigerbe.

Mandzukic az idén egyre másra termeli a gólokat, a bajnokságban 20 meccsen 13-szor, a Bajnokok Ligájában öt meccsen kétszer, a Német Kupában pedig három találkozón háromszor volt eredményes. Pedig nem volt mindig felhőtlen a kapcsolata Josep Guardiola vezetőedzővel, aki ki is hagyta már a keretből, és sokáig úgy tűnt, hogy a 27 éves játékos el is hagyja az együttest.

"Mi a Bayern München vagyunk, a legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Mario nem dolgozott az elképzeléseinknek megfelelően, ezért döntött úgy Pep, hogy nem viszi magával a meccsre” – mondta Matthias Sammer sportigazgató még január végén, a Mönchengladbach elleni rangadó előtt.

Mandzukic azóta odateszi magát az edzéseken is, legutóbb például egy sima cicázásnál úgy rácsúszott Bastian Schweinsteigerre, hogy azonnal orvost kellett hívni a német középpályáshoz. Volt olyan Bayern-játékos, aki egyből a fejét fogta a belépő láttán, nem is csoda, hiszen Schweinsteigernek sokat kellett kihagynia bokasérülés miatt, a jobb bokája fájt, Mandzukic megkönyörült rajta, és a bal bokájára csúszott rá. A Bild mindenesetre azt írta, hogy a német játékos később már tudott kapuralövéseket gyakorolni, de azt biztosan nem álílthatjuk, hogy megúszta karcolás nélkül az esetet.

A Bayern München remekül szerepel az idén is, a bajnokságot 22 forduló után 19 pont előnnyel vezeti +52-es gólkülönbséggel, a Német Kupában az elődöntőre készül, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén pedig idegenben tudta 2-0-ra megverni az Arsenalt. Valahogy kell gyengíteni a csapaton, hogy legyen esélyük az ellenfeleknek, Mandzukic pedig láthatóan szívesen segít ebben.