Harminc éve nem látott bravúr kell a MU-nak

David Moyes, Manchester United, foci
GREECE, Athens : Manchester United's Scottish manager David Moyes looks on during the round of 16 Champions League football match Olympiakos vs Manchester United at Karaiskaki Stadium in Athens on February 25, 2014. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
Az Olimpiakosz edzője, Michel szerint téved, aki szerint a 2-0-s előny biztosan elég lehet a továbbjutáshoz, a Manchester United szakvezetője, David Moyes csodálatos visszavágóban reménykedik. Az biztos, hogy az angolok utoljára pont harminc éve álltak fel ilyen helyzetből.

A Manchester United teljesen kilátástalan játékkal kétgólos vereséget szenvedett az Olimpiakosz otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Az angolok szakvezetője, David Moyes teljesen összetörten és tanácstalanul nyilatkozott a mérkőzést követően.

"Vállalom a felelősséget” - mondta a szezon eleje óta óriási nyomás alatt dolgozó szakember, akinek irányításával a Manchester United csupán a bajnokság hatodik helyén áll, kiesett az FA- és a Ligakupából, de most már a BL-ben sem áll továbbjutásra. "Ez egy nagyon gyenge teljesítmény volt, a mérkőzés elejétől rosszul játszottunk, nem is érdemeltünk mást”

David Moyes szerint nem is érdemeltek mást, csak vereséget Forrás: AFP/Aris Messinis

Moyes csak azt ismételgette, hogy meglepődött a látottakon. "Ez volt a legrosszabb európai kupamérkőzésünk, a gólszerzésre is alig volt esélyünk. A csapatomban kétségtelenül megvan a tehetség, de ebből ezen az este semmit sem sikerült megmutatnunk. Játékosaim nagyon csalódottak. Az Old Trafford átélt már néhány nagyszerű estét, remélem, a visszavágón sikerül egy újabb élménnyel gazdagodnunk.”

A Manchester United utoljára éppen harminc éve tudott kétgólos hátrányról továbbjutni európai kupamérkőzésen: az 1983-84-es Kupagyőztesek Európa Kupája-negyeddöntőben a barcelonai 2-0-s vereség után hazai pályán Bryan Robson kettő és Frank Stapleton egy góljával 3-0-ra győzött.

Az Olimpiakosz edzője, Michel szerint nem szabad elbizakodottan várni a visszavágót, de azért van esély arra, hogy a görögök 1999 után ismét a legjobb nyolc közé jussanak.

"Nagyon boldog vagyok, és büszke a játékosaimra. De ha valaki azt mondja a 2-0 után, hogy ez elég a továbbjutáshoz, az nagyon téved. A Manchester United ellen egy kétgólos előny semmit sem jelent” - nyilatkozta.

A párharc visszavágóját március 19-én, szerdán rendezik Manchesterben.