Vágólapra másolva!
Döntetlennel mutatkozott be hivatalos mérkőzésen Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Fradi a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 0-0-s döntetlent játszott Szombathelyen a helyi Haladással.

"A pálya nem tette lehetővé a folyamatos játékot, inkább a küzdelem dominált" - utalt az FTC német edzője arra, hogy rendkívül nagy sár volt a pályán. "Nem voltak olyan szép, trükkös támadásvezetések, amelyek egy ennél kedvezőbb talajon megvalósulhattak volna, mindkét csapatnak az volt a célja, hogy ne kerüljön hátrányba. A Haladásnak az első félidőben több helyzete volt, mint nekünk. Volt olyan szituáció is, amikor ziccerben léphettek ki, de Dibusz Dénes hatalmasat védett. A második félidőben már támadóbb szellemben futballoztunk, de az biztos, hogy leszünk még ennél jobbak is. Azt szerettem volna látni, hogy a védekezésünkben minél kevesebb hibát követünk el. Ezen nagyon sokat dolgoztunk a télen, mivel kontratámadásból nagyon sok gólt kaptunk korábban. A passzjátékra nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a jövőben is. Reméljük, hogy Leonardo és Holman Dávid visszatérésével bővülni fognak a lehetőségeink a támadásvezetést illetően" - idézte a Fradi.hu Dollt.

A szakember nem erősítette meg azt a szombat délelőtti értesülést, hogy a klub leigazolta a Padovától Laczkó Zsoltot, de sokatmondó, hogy a német edző egyből tudta, hogy kiről van szó. "Egy tapasztalt játékos, aki nagy segítségünkre lehet, hiszen játszott a Serie A-ban és nemcsak a magyar közeget ismeri, hanem játszott a Fradiban is, így itt sem érné meglepetés."

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője így értékelte a meccset: "Mind a két csapatot dicséret illeti, nehéz körülmények között játszottak. A kombinatív, gyors játék, amit mi tudunk, ezen a talajon nem érvényesült, csak sárdagasztás volt a pályán."

A visszavágót március 4-én rendezik a Puskás-stadionban.

A Lombard azonban már szinte a nyolc között érezheti magát, hiszen a pápai együttes 5-1-re nyerni tudott a Kecskemét otthonában, míg a Szigetszentmiklós-Szolnok nyolcaddöntő első meccse szintén 0-0-ra végződött.