Vágólapra másolva!
Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője a bíráskodás miatt dühöngött a Barcelona ellen 2-0-ra elvesztett BL-nyolcaddöntő után.

"A bíró döntötte el a meccset, az elejétől a végéig a Barca pártját fogta. A tizenegyest - amely előtt a 16-oson kívül történt a szabálytalanság - megelőzően szabálytalankodtak Jesús Navasszal, ami miatt nekünk kellett volna szabadrúgást kapnunk. Szerintem nem volt jó ötlet, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre svéd bírót küldtek, aki korábban nagyot hibázott egy Barcelona-meccsen. Most kompenzált emiatt" - nyilatkozta Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője, aki a lefújás után azt mondta a bírónak, boldog lehet, mert eldöntötte a meccset.

A mostani rangadón bíráskodó Jonas Eriksson 2012 tavaszán a Milan-Barcelona negyeddöntős párharc első meccsét vezette, amely 0-0-ra végződött, de a spanyol média hevesen támadta, amiért két gyanús esetben sem ítélt büntetőt a katalánok javára.

Eriksson most nem adott meg egy szabályosnak tűnő gólt a második félidőben a Barcelonának, Fabregas ugyanis nem volt lesen Xavi passza után, de ez a hiba végül nem járt komoly következménnyel, mert a vendégek így is 2-0-ra győztek. Pellegrinit viszont könnyen lehet, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága eltiltja majd a meccs utáni kirohanása miatt.

A meccs nagy vesztese Martin Demichelis, akinek a kiállítása, és a szabálytalanság miatt megítélt büntető gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Az argentin védőt már a találkozó előtt is megtalálták a Twitteren, sőt a Manchester City Twitter-oldala a második félidő elején éppen Demichelist dicsérte egy bejegyzésben, mondván, olyan stabil pont a védelemben, mint egy szikla. Három perccel később beütött a krach, jött a tizenegyes és a kiállítás, a védőt magasztaló bejegyzést le is szedték az oldalról.

Az igazán gúnyos megjegyzések a kiállítás után érkeztek, az egyik Twitter-bejegyzésben egy csigához hasonlították Demichelist, de volt, aki azt írta, a Barcelona fellebbez majd a piros lapja miatt, hogy a visszavágón is játszhasson.