Könyörtelen volt a Bayern, hiába iskolázott a Milan

175922775 PORTRAIT FULL-LENGTH Bayern Munich's midfielder Bastian Schweinsteiger plays the ball during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 vs FC Bayern Munich on February 23, 2014 in Hanover, central Germany. Bayern Munich won
Bayern Munich's midfielder Bastian Schweinsteiger plays the ball during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 vs FC Bayern Munich on February 23, 2014 in Hanover, central Germany. Bayern Munich won 4:0. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Bayern München és az Atlético Madrid is idegenben tudott előnyt szerezni a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsein, a címvédő bajorok az Arsenal otthonában nyertek 2-0-ra, a spanyol együttes pedig a Milan stadionjában aratott szerencsés, 1-0-s győzelmet.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2014. február 19.
Arsenal - Bayern München 0-2 (0-0)
Emirates-stadion, vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (Monreal 31.) - Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Özil, Flamini, Cazorla (Fabianski, 39.) - Sanogo
Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng (Rafinha, 46.), Dante, Alaba - Robben, Javi Martínez, Thiago Alcantara (Pizzaro, 79.), Kroos, Götze - Mandzukic (Müller 64.)
gól: Kroos (54.), Müller (87.)
sárga lap: Sanogo (56.), ill. Mandzukic (45.), Boateng (8.)
piros lap: Szczesny (37.)

Egy darabig úgy tűnt, hogy a rengeteg sérültje ellenére az Arsenalnak sikerül meglepnie Bayernt, amely ebben a szezonban 35 meccsből mindössze egyetlenegyet veszített el. A hazai csapat folyamatosan vezette a támadásait, ha pedig el is veszítette a labdát, már a félpályánál megfojtotta a német próbálkozásokat. Jöttek is a helyzetek, Sanogo lövésénél Neuernek nagyot kellett védenie, majd Boateng csak büntetőt érően tudta megállítani Özilt.

A sértett középre tartó lövését azonban Neuer kivédte, innentől kezdve a Bayern is megtalálta a játékát, és fél óra után már 62 százalékban volt övé a labda. Kisebb helyzetek itt is, ott is adódtak, majd jött két epizód, ami végleg felbillentette a pályát.

Az Arsenal előbb sérülés miatt elveszítette bal hátvédjét, Gibbset, majd egy percre rá a kapusát is, ám utóbbi helyére nem állhatott be senki. Szczesny ugyanis egy kifutásnál szabálytalanul állította meg a kitörő Robbent, így pirosat kapott. Igaz, ez a büntető sem ment be, Alaba a bal kapufára helyezte.

Robben kiharcolt egy kiállítást Forrás: AFP

Az emberelőnyben levő Bayern a második félidőben Barcelonává változott, és folyamatosan járatta a labdát az ellenfél térfelén, sokszor kézilabdameccsre emlékeztető módon körbeadogatva a tizenhatost. Robben betörései és lövései még csak riogatták az angol szurkolókat, ám jött Kroos, és egy kényszerítő után tökéletesen betekert a bal felső sarokba (0-1).

A folytatásban még durvább lett a vendégfölény, egy BL-meccshez képest is elképesztő cicázás ment a pályán. A második félidőben még csak támadása sem volt Wenger csapatának, a lövések aránya 80 perc után 20-6 volt a Bayern javára.

A csereként beállt Müller előbb egy büntetőt harcolt volna ki, de a szeme se rebbent, mikor a bíró azt nem adta meg a nyilvánvaló akasztás után. Inkább fejelt egy gólt Lahm pazar passzából, lényegében eldöntve a párharcot (0-2).

Kroos hajszálra lemásolt akciója másodjára csak kapufát ért. Így az Arsenalnak még megmaradt az a halovány reménye, hogy a tavalyi sorozatban elért 2-0-s müncheni sikerével egy hosszabbításra még jó lehet.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2014. február 19.
AC Milan - Atlético Madrid 0-1 (0-0)
San Siro, vezette: Pedro Proenca (portugál)
Milan: Abbiati - De Sciglio (Abate, 26.), Rami, Bonera, Emanuelson - De Jong, Essien - Taarabt, Poli (Constant, 85.), Kaká - Balotelli (Pazzini, 78.)
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Insúa - Gabi, Mario Suárez, Koke - Raúl García (Adrián Lopez), Arda Turan (Cristian Rodríguez, 74.) - Diego Cost
gól: Diego Costa (83.)
sárga lap: Abate (44.), Bonera (61.), Rami (91.), ill. Insua (20.), Suárez (41.), Diego Costa (69.), Adrián Lopez (93.)

A Milan és az Atlético Madrid korábban még soha nem találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, nem úgy a két edző, Clarence Seedorf és Diego Simeone, akik játékosként számos alkalommal játszottak egymás ellen a spanyol és az olasz bajnokságban is.

A két edző csatáját az első félidőben a holland szakember nyerte meg, miután meglepte a kollégáját azzal, hogy a kezdő felállásba nevezte Andrea Polit, aki a 4-2-3-1-es felállásban középen, Balotelli mögött, Kaká és Taarabt között játszott, és sokat jött hátra. Két nagy helyzete is volt Polinak, de előbb a fejesét bravúrral védte Courtois, majd Raul Garcia szabálytalanul szerelte őt a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélte meg a jogosnak tűnő büntetőt.

Kaká jól játszott, de a Milan kikapott Forrás: AFP

A hétvégi meccsen sérülés miatt lecserélt Kaká is kezdett, de egészségesnek látszott. Lőtt egy kapufát, és volt még egy nagyszerű lövése, amely centikkel ment a kapu fölé. Az agilisan játszó Balotelli is majdnem a bal felsőbe tekert az első félidő hajrájában, de itt is az Atlético mellett volt.

A spanyol bajnokságban a Barcelonával és a Real Madriddal 60 ponttal holtversenyben álló Atléticónak csupán két gyenge fejesre, valamint számos durva belépőre tellett az első játékrészben.

A második félidőben kicsit feljebb tolta védekezését a spanyol csapat, de ekkor is a Milan irányított, és dolgozott ki több helyzetet, azonban a hazaiak azokat rendre kihagyták. A foci közhellyé vált alapszabálya pedig ismét beigazolódott a 83. percben, amikor az Atlético csatársztárja, Diego Costa kihasználta Abate hibáját, és közelről a kapuba fejelt, 1-0-ra megnyerve ezzel a meccset a madridiaknak.

A visszavágókat március 11-én rendezik.