Messiék ellen esélytelen volt a City

463411521 Manchester City's Argentinian defender Martin Demichelis (R) fouls Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi to give Barcelona a penalty during a UEFA Champions League Last 16, first leg football match between Manchester City and Barcelona at
Manchester City's Argentinian defender Martin Demichelis (R) fouls Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi to give Barcelona a penalty during a UEFA Champions League Last 16, first leg football match between Manchester City and Barcelona at The Etihad Stadium in Manchester, northwest England on February 18, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Valószínűleg mindkét keddi Bajnokok Ligája-párharc eldőlt már az első meccsen: a nyolcaddöntők talán legjobban várt rangadóján a Barcelona idegenben verte 2-0-ra a Manchester Cityt, míg a Paris SG 4-0-ra elgázolta a Leverkusent, szintén idegenben. Nem sok izgulnivaló maradt a március 12-i visszavágókra.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Manchester City-Barcelona 0-2 (0-0)- élő közvetítés
City of Manchester Stadium, V.: Jonas Eriksson (svéd)
gól:
Messi (54., 11-es), Dani Alves (90.)
piros lap: Demichelis (53.)
Manchester City: Hart - Kolarov (Lescott, 56.), Clichy, Zabaleta, Kompany - Demichelis, Jesús Navas (Nasri, 56.), David Silva, Fernandinho - Yaya Touré, Negredo (Dzeko, 74.)
Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Fabregas (Sergi, 86.), Xavi, Iniesta, Busquets - Alexis Sánchez (Neymar, 74.), Messi

Meglepően visszafogott játékot hozott a BL-nyolcaddöntők talán legnagyobb rangadójának titulált párbaj első húsz perce. Főleg a ManCity volt feltűnően óvatos, ám aztán lassan átvette a játék irányítását. Az első kaput eltaláló lövésig (Negredo) így is több mint fél órát kellett várni, onnantól viszont kissé bátrabb, és főleg változatosabb lett a játék.

Igazi helyzet ugyanakkor nem adódott, egy darabig még a második félidőben sem, ám akkor Iniesta kiugratta, Demichelis pedig elkaszálta Messit. Az egyik argentin pirosat kapott, a másik 11-est, amit szépen be is vágott. Az angolok azonban reklamálták, hogy az akció Busquets szabálytalanságából indult, illetve Messit még a 16-oson kívül faultolták.

Messi 11-esét vitatták az angolok Forrás: AFP/Paul Ellis

Pellegrini edző azonnal cserélt kettőt, jött Lescott és Nasri, jobb is lett kicsit a City, tíz emberrel is próbálkozott becsülettel. Már-már úgy tűnt, a Barca is belenyugszik az egygólos győzelembe, ám a 90. percben Dani Alves meglépett a bal szélen, és közelről Hart lábai közt a hálóba pofozta a labdát.

Egyáltalán nem keltette olyan csapat benyomását a ManCity, amely képes lenne a Camp Nouban ledolgozni kétgólos hátrányt, így alighanem más párbaj szállítja majd a nagy izgalmakat.

Bayer Leverkusen-Paris Saint-Germain 0-4 (0-3)
BayArena, Leverkusen, V.: Kassai Viktor
gól: Matuidi (3.), Ibrahimovic (39., 11-es és 42.), Cabaye (88.)
piros lap: Spahic (59.)
Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Spahic, Ömer Toprak, Guardado - Bender, Rolfes (Reinartz, 46.), Castro - Sam (Wollscheid, 62.), Kiessling, Heung-Min (Brandt, 46.)
Paris Saint-Germain: Sirigu - Van der Wiel, Alex, Silva, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi (Cabaye, 67.) - Lucas, Ibrahimovic, Lavezzi (Pastore, 76.)

Ám azok a bizonyos izgalmak tuti nem Párizsban lesznek. A PSG villámgyorsan gólt szerzett Leverkusenben, Verratti okos passzát Matuidi vágta a hálóba. A franciák óriási fölénye a félidő végére gólokban is megnyilvánult, Ibrahimovic értékesített egy büntetőt, majd három percre rá ismét betalált: ballal, elemi erővel zúzott a bal felsőbe a 16-oson éppen kívülről, kissé balról. Igazi Ibra-klasszikus volt, mellyel ráadásul szinte 45 perc alatt eldőlt a továbbjutás kérdése.

Azért lejátszották a folytatást is, de abban sem sok öröme telt a németeknek: Spahicot kiállították, Cabaye pedig beállította a 4-0-s végeredményt: ő is a bal felsőbe lőtt, ez volt az első gólja a PSG-ben.

Mindkét párharc visszavágóját március 12-én rendezik. Most szerdán Milan-Atlético Madrid és Arsenal-Bayern München találkozók lesznek, jövő kedden pedig a Zenit-Dortmund, Olimpiakosz-Manchester United, jövő szerdán a Galatasaray-Chelsea, Schalke 04-Real Madrid csatákra kerül sor.