Vágólapra másolva!
A Real Madrid hat perc alatt eldöntötte az Atlético elleni kupacsatát, a Dortmund elődöntőbe, a Fiorentina döntőbe jutott hazája kupasorozatában. Angliában bajnokikat játszottak, a Chelsea pontokat vesztett a Gera Zoltánt mellőző West Bromwich Albion ellen.

Három-nullás előnyről várta a Real Madrid az Atlético elleni visszavágót a spanyol kupa elődöntőjében. Diego Simeone, az Atlético edzője nagyon fogadkozott a meccs előtt, ám Cristiano Ronaldo a hatodik percben elejét vette a csodának: kiharcolt egy büntetőt majd be is vágta. Ekkor már ötöt kellett volna lőnie az Atléticónak a továbbjutáshoz.

A következő percekben Raúl Garcia lökete a kapufáról jött ki, a túloldalon viszont Gareth Bale is kiharcolt egy büntetőt, ezt is beverte Ronaldo. A portugál a 11. gólját lőtte a városi riválisnak, kellett is neki a sikerélmény, mivel a bajnokságban épp hárommeccses eltiltását tölti, így most játszott utoljára a Schalke elleni február 26-i Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt.

Ronaldo azonban nem csak a kapu előtt volt kemény: a félidő vége előtt leütközte Javi Manquillót, aki fejjel lefelé, a fejére esve ért talajt. Ronaldo kapott egy sárgát, a 19 éves spanyolt pedig a félidőben lecserélték, míg a szünet előtt a pályáról levonuló Ronaldót fejbe dobták egy öngyújtóval.

A második félidőre lecsillapodtak a kedélyek, Ronaldót is lecserélték. Iker Casillas még védett egy nagyot, így a Real Madrid azzal büszkélkedhet, hogy kapott gól nélkül jutott el a kupadöntőig.

Spanyol kupa, elődöntő:
Atlético Madrid-Real Madrid 0-2 (0-3-ról)
gól: Ronaldo (7., 16. - mindkettő 11-es)
Továbbjutott a Real Madrid, 5-0-al.

Szintén a döntőbe jutásért játszottak az olasz kupában. A Fiorentina egygólos hátrányt lefaragva ejtette ki az Udinesét, míg Németországban a Dortmund szűken nyert Frankfurtban, ezzel elődöntős.

Olasz kupa, elődöntő:
Fiorentina-Udinese 2-0
gól: Pasqual (14.), Cuadrado (61.)
piros lap: Agyemang-Badu (Udinese, 93.), Domizzi (Udinese, 96.)
Továbbjutott a Fiorentina, 3-2-vel.

Német kupa, negyeddöntő:
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund (egy meccses)
gól: Aubameyang (83.)
A Dortmund továbbjutott.

A Premier League-ben Gera Zoltán padozott a Chelsea elleni meccsen. A West Brom már-már örült, hogy kihúzza az első félidőt, mikor Branislav Ivanovic megszerezte a vezetést - a Chelsea pedig már-már örült a három pontnak, mikor Victor Anichebe egyenlített.

Premier League, 26. forduló:
West Bromwich-Chelsea 1-1
gól: Anichebe (87.), illetve Ivanovic (45+3.)

Ivanovic gólja 1:00 után:

Egyenlít a WBA:


Cardiff City-Aston Villa 0-0

Hull City-Southampton 0-1
gól: José Fonte (69.)

West Ham United-Norwich City 2-0
gól: Collins (84.), Diamé (94.)