Vágólapra másolva!
A Hamburg zsinórban beszedett hat bajnoki veresége kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, tojásos dobálás, verekedés és síró focista fokozta a klub válságát. A csapatot edző Bert van Marwijk megúszta a kirúgást, majd másfél perces sajtótájékoztatóval és kemény intézkedésekkel igyekezett úrrá lenni a káoszon.

A Hertha elleni hétvégi hazai 0-3-mal zsinórban hatodik Bundesliga meccsét bukta el a Hamburg, az utóbbi tíz bajnokiján mindössze négy pontot gyűjtött, és az utolsó előtti helyen áll.

Az újabb zakó után a hamburgi drukkerek blokád alá vették a stadion kijáratát, és több focistát is megdobáltak. A Handelsblatt úgy tudja, Rafael van der Vaart tojást kapott a fejére, ugyanakkor a Kicker szerint a holland hosszasan elbeszélgetett az ultrákkal. Utóbbi lap arról is ír, hogy a szurkolók által megtámadott Jacques Zoua a stadionban visszatérve sírásban tört ki.

A Handelsblattban az is megjelent, hogy a feldühödött fanatikusok a focisták autóit is megrugdosták.

A klubot irányító Carl Jarchow pár focistával megpróbálta lenyugtatni a feldühödött tömeget, de ez végül verekedésbe torkollt, a klub meg is erősítette, hogy néhány játékosát megtámadták. A csetepatéban legalább egy HSV-szurkoló fejsérülést szenvedett.

Van der Vaart megpróbálta elmagyarázni a szurkolóknak Forrás: AFP/Axel Heimken

A klub másnap hosszasan tárgyalta a csapat teljesítményét, de végül elvetette azt az ötletet, hogy Felix Magathot megmentőként visszahozza a klubhoz.

Marwijk hétfőn egy sajtótájékoztatón igyekezett választ adni a média kérdéseire, ehhez képest mindössze másfél percet adott az újságíróknak. "Ami az utóbbi napokban történt a klubnál, teljesen új számomra" - mondta nyugodt hangon a holland válogatottal vb-ezüstös szakember. "Az az érzésem, ha ez így folytatódik, magát a klubot fogja lerombolni, az pedig nagy kár lenne."

Az edző garantálta, hogy a csapat és a stáb együtt marad, nem adják fel, és bent fognak maradni a Bundesligában. Ezek után felállt, és ott hagyta a megdöbbent újságírókat.

A Bild ugyanakkor részletesen írt a Marwijk által a klubnál bevezetett intézkedésekről is, az egyiket "házi őrizetnek" titulálva. A játékosok este 9 után nem mehetnek ki a lakásukról, sem moziba, sem egy étterembe. Az edző ugyanakkor betiltotta az eddig állandó hobbinak számító lábteniszt a csapatnál, azzal érvelve, hogy Van der Vaarték ezeken a meccseken lelkesebbek, mint a pályán.