Vágólapra másolva!
Szinte végképp leszakíthatta volna magáról az üldöző Romát a Juventus a Serie A-ban, miután az előbbi 0-0-t játszott a fővárosi derbin. Csakhogy a Juve sem nyert, pedig minden adott volt hozzá.

Kilenc ponttal vezet a Juventus az olasz bajnokságban a hétvégi forduló után, melyben a Roma gól nélküli meccset játszott a Lazio elleni derbin. A fővárosiaknak azonban van egy elmaradt meccsük, így könnyen hatpontosra csökkenthetik a hátrányukat.

Holott lehetne már-már reménytelen, 11 pontos a különbség, merthogy a Juve már 21 perc után 2-0-ra vezetett Veronában (Tévez duplázott). Aztán viszont leült a torinói legénység, Luca Toni szépített, majd Juan Ignacio Gómez Taleb a 94. percben egyenlített. Különös, de a Hellas a következő fordulóban a Torinót fogadja majd, míg a Juventus a másik veronai csapatot, a Chievót.

Közben a Sampdoria ismét nyerni tudott, ezzel egy pontra megközelítette a Milant a tabellán. Lassan feléled a kilencvenes évek eleji rivalizáció a két csapat közt, csak most tíz hellyel hátrébb: a Milan 11., a Samp 12.

A Sassuolót legyőző Inter hat tétmeccsből álló nyeretlen sorozatot zárt le, ezzel elvette a Hellas ötödik helyét.

Serie A, 23. forduló:
Lazio-Roma 0-0

Hellas Verona-Juventus 2-2
gól: Toni (52.), Gómez Taleb (94.), ill. Tévez (4. és 21.)

Sampdoria-Cagliari 1-0
gól: Gastaldello (11.)

Livorno-Genoa 0-1
gól: Antonelli (10.)

Parma-Catania 0-0

Torino-Bologna 1-2
gól: Immobile (5.), ill. Cristaldo (11. és 24.)

Internazionale-Sassuolo 1-0
gól: Samuel (48.)

szombaton:
Fiorentina-Atalanta 2-0
Udinese-Chievo 3-0
Napoli-Milan 3-1