Messiből kiveszett a szenvedély

- Real Sociedad's defender Jon Gaztanaga (L) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi  (R) during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) FC Barcelona vs Real Sociedad semi-final match at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 5, 2014.
Real Sociedad's defender Jon Gaztanaga (L) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) FC Barcelona vs Real Sociedad semi-final match at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 5, 2014. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Egy volt Barcelona-másodedző, Angel Cappa állítja: Lionel Messiből kiveszett a szenvedély.

A 67 éves argentin Cesar Luis Menottival dolgozott a Camp Nouban, még a 80-as években. A csapat legutóbbi bajnokija, a Valenciától otthon elszenvedett 3-2-es vereség után egyértelműnek látja a helyzetet.

"A focihoz határtalan szenvedély kell, ami Messiben is megvolt, akárcsak az olyan klasszisokban, mint Diego Maradona" - fejtegette Cappa. "Kell az az energia, ami a játék abszolút szeretetéből jön. A Sociedad elleni kupameccsen már jobban odatette magát, de aznap, a Valencia ellen egyáltalán nem értettem, hogyan lehet ennyire szenvtelen. Három-négy éve még megvolt benne a játékhoz szükséges őrület, nem tudom, mitől múlt el."

Cappa szerint feltűnően hiányzik Messiből az a tűz, ami négyszeres aranylabdássá tette: "Mintha 15 éve házasságban élne a futballal, és ráunt volna."

A veterán tréner ezen kívül állítja, Messi gyengélkedése mögött a csapat körüli mélyebb problémák állnak: "Messiről beszéltem, de a Barcelona szintén elvesztette a szenvedélyét. Korábban a 90 percek egyetlen másodpercét sem mulasztottad el, mert mindig történt valami. A labda most is Barcánál van, mutatnak is ezt-azt, de a korábban látott határtalan szenvedély már hiányzik."