Vágólapra másolva!
Megtámadták a Corinthians labdarúgócsapatának játékosait, az egyiküket fojtogatták is a Sao Pauló-i edzőközpontban, amely a világbajnokság alatt az iráni válogatott főhadiszállása lesz.

Mintegy 100 Corinthians-szurkoló betört a csapat Sao Pauló-i edzőközpontjába, hogy felelősségre vonja a játékosokat a gyengébb szereplés miatt. Az edzőközpontot körülvevő kerítést drótvágóval átvágták, majd egyikük elkapta Paolo Guerrerót, és fojtogatni kezdte. Azt a játékost, aki a 2012-es klubvébé döntőjében a győztes gólt fejelte a Chelsea ellen.

"Meg akarták fojtani azt az embert, aki a klub történetének legfontosabb gólját szerezte, nem ezt érdemeljük" - mondta Mario Gobbi, a Corinthians elnöke.

A helyi média beszámolója szerint a szurkolók két órán keresztül bent voltak az edzőközpontban, és bántalmazták Mano Menezes edzőt, valamint a korábban a Milanban is megfordult Alexandre Patót és csatártársát, Emerson Sheiket is, de komolyabb sérülés nem történt.

Mindez szombaton történt, a játékosok azzal fenyegetőztek, hogy vasárnap nem lépnek pályára, de végül vállalták a játékot a Ponte Preta ellen, és ki is kaptak 2-1-re.

A Corinthians két győzelemmel és három vereséggel a Sao Pauló-i állami bajnokságban csoportjában öt csapatból a negyedik helyen áll, és olyan nevenincs együttesek előzik meg, mint a Piracicaba, az Audax és a negyedik osztályban szereplő Botafogo SP, amely nem azonos az évonalbeli Botafogóval.

Az eset újabb komoly figyelmeztetés a brazíliai világbajnokság előtt, amely négy hónap múlva kezdődik, és aggodalomra ad okot az is, hogy a drukkerek ilyen könnyen bejuthatnak egy csapat főhadiszállására. Ezt a Sao Pauló-i edzőközpontot fogja majd használni például az iráni válogatott is a vébén.