Vágólapra másolva!
Oxlade-Chamberlainnek duplájának köszönhetően a hétfő esti Manchester City-Chelsea rangadóig biztosan az angol bajnokság élén lesz az Arsenal. Gera Zoltán és a West Bromwich pontokat rabolt a Liverpooltól, igaz, ehhez Kolo Touré szörnyű hibája is kellett.

Premier League, 24. forduló:
Arsenal - Crystal Palace 2-0 (0-0)
gól: Oxlade-Chamberlain (47. és 73.)

West Bromwich Albion - Liverpool 1-1 (0-1)
gól: Anichebe (67.), illetve Sturridge (24.)

Egy valamivel visszafogottabb első félidő után az Arsenal Oxlade-Chamberlain duplájával (gólpasszok: Cazorla, Giroud) legyőzte a Crystal Palace-t, így 55 pontjával élre ugrott a tabellán. A Manchester City (53 pont) hétfő este (21.00) veheti vissza a vezetést, ám ehhez rangadót kell nyernie a Chelsea ellen.


Délután a Liverpool hiába szerzett vezetést egy szemfüles góllal a West Bromwich Albion pályáján (Suárez a védők gyűrűjéből játszotta meg Sturridge-et), egy ügyetlen góllal ikszre engedte a találkozót: Kolo Touré a saját 16-osán keresztbe passzolt, Victor Anichebe lefülelte a labdát, majd a jobb alsóba zúdított. Pedig a Pool egy győzelemmel stabilizálhatta volna a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyét.

A négy csapat különös módon cserélni fog: jövő szombaton Liverpool-Arsenal (13.45), illetve Crystal Palace-WBA (16.00) meccseket rendeznek.