Vágólapra másolva!
Akeem Adams tragédiája vezetett oda, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata lejtmenetbe került, nyilatkozta a holland Voetbal International portálnak Ricardo Moniz, a Ferencváros vasárnap menesztett edzője.

"Nagyon nagy csapás a számomra, hogy távoznom kellett a csapattól" - nyilatkozta a holland Voetbal Internationalnek Ricardo Moniz, a Ferencváros 49 éves szakvezetője, akit vasárnap menesztett a klub vezetése. "Fantasztikus másfél évet dolgozhattam a Ferencvárosnál, de a teljesítményünk fokozatosan visszaesett."

A Salzburg és a Hamburg egykori edzője szerint egy emberi dráma miatt történt mindez, a csúcson, az Újpest elleni csata megnyerését követően ugyan a csapat elveszítette egyik legjobbját, Akeem Adamst. A 22 éves trinidadi válogatott védő színinfarktust kapott, napokig kómában volt, majd a szövődmények miatt egyik lábát amputálni is kellett.

Ricardo Moniz Forrás: MTI/Beliczay László

"Ez a legnagyobb tragédia, amit valaha is megtapasztaltam. Ettől a pillanattól kezdve a Ferencváros hanyatlani kezdett, néhány játékosom hetekig nem tudott aludni sem. Tény, hogy ezt követően sok pontot veszítettünk" - nyilatkozta Moniz, aki még szeptember közepén 2016-is meghosszabbította szerződését.

A csapat 16 forduló után 24 pontot szerezve csak a 8. helyen áll, a Ligakupából továbbjutott, és a Magyar Kupában is versenyben van még, igaz, a nyolcaddöntő első mérkőzésén gól nélküli döntetlenre végzett csak az Újpesttel.

A következő két tétmérkőzésen (a kupavisszavágón, és a Videoton elleni bajnokin) Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.