Vágólapra másolva!
Az FTC labdarúgócsapatának vezetősége szerződést bont Ricardo Moniz vezetőedzővel. A klub vasárnap esti közleménye szerint erre a lépésre az együttes sikertelen szereplése miatt kerül sor. A következő két tétmérkőzésen Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

A Fradi az elmúlt időszakban sikertelenül szerepelt, a legutóbbi nyolc bajnokin megszerezhető 24 pontból mindössze hatot gyűjtött be az együttes, nem tudta legypőzni a sereghajtó Kaposvárt, az újonc Mezőkövesdet, a másik újonc Puskás Akadémiától kikapott, de pályaválasztóként elvérzett a Haladás és a Pécs ellen is.

A 49 éves holland szakember 2012 augusztusában vette át a zöld-fehér csapat irányítását, első szezonjában a bajnokságban ötödik lett a gárdával, megnyerte a Ligakupát, majd idén júliusban szerződést hosszabbított 2016-ig. A 2013/14-es idényt is jól kezdték vele a ferencvárosiak, az utóbbi hetekben azonban jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye.

A csapat 16 forduló után 24 pontot szerezve csak a 8. helyen áll, a Ligakupából továbbjutott, és a Magyar Kupában is versenyben van még, igaz, a nyolcaddöntő első mérkőzésén gól nélküli döntetlenre végzett csak az Újpesttel.

A következő két tétmérkőzésen (a kupavisszavágón, és a Videoton elleni bajnokin) Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

"Rövid magyarázattal tartozom. Az elmúlt hetekben azért nem osztottam meg a gondolataimat Önökkel, mert nem akartam rosszat mondani egy olyan edzőről, emberről, akinek sokkal többet köszönhetünk, mint amit a pályán az elmúlt nyolc mérkőzés alatt láthattunk. Döntésünk meghozatalakor kizárólag a Fradi érdekeit tartottuk szem előtt. Sajnálom, hogy így alakult" - írta rövid Facebook-üzenetben Kubatov Gábor, az FTC elnöke.