Vágólapra másolva!
A Milan első győzelmét aratta a Serie A-ban vendégként, amikor a 14. fordulóban 3-1-re győzött a Catania otthonában. Kaká sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt, Mario Balotelli pedig megtörte szeptember vége óta tartó bajnoki gólcsendjét. A bajnokságot tíz győzelemmel kezdő Roma sorozatban negyedszer játszott döntetlent, míg az Inter két pontot bukott a hajrában. A címvédő és éllovas Juventus a spanyol Fernando Llorente 91. percben szerzett találatával nyert a vendég Udinese ellen.

Az ezer sebből vérző Milan a Poli, Silvestre, Bonera, Emanuelson összeállítású, teljesen felforgatott védelemmel ment neki az utolsó helyezett Catania elleni bajnokinak, amelyen egyetlen célja lehetett: megtörni a Serie A-ban öt meccset számláló nyeretlenségi szériát.

Ehhez képest a Catania már a 13. percben kihasználta, hogy a Milan-védelem nem áll a helyzet magaslatán, Castro került helyzetbe, és a lövése után a bevetődő Bonerán úgy pattant meg a labda, hogy végül a hálóba hullott.

A Milan gyorsan tudott egyenlíteni, a 19. percben Emanuelson adta be a labdát balról, a hosszú oldalon érkező Montolivo pedig kapásból bebelsőzte. A két gól után egy negyedórára megpihent kicsit a két csapat, de aztán ugyanúgy folytatták a darálást, és bár nem érkeztek percenként a ziccerek, élvezetes meccset játszottak.

A második félidő közepén Balotelli egy 20 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb alsót, és ezzel vezetést szerzett a Milannak, egyben megtörte a bajnokságban szeptember 22-e óta tartó gólcsendjét. Egy perccel a második Milan-gól után megfogyatkozott a Catania, Tacidisz lépett oda keményen Balotellinek, Rizzoli bíró pedig talán túl szigorú volt, amikor egyből a piros lapot mutatta fel a görög középpályásnak.

A Catania minden mindegy alapon így is ment előre becsülettel, és Bonerának kétszer is nagyot kellett mentenie, a túloldalon pedig az egész meccsen rúgdosott Balotelli lövését védte lábbal Andujar. A 81. percben eldőlt minden, Montolivo tolta ki a labdát Kakának, aki nagy vágta után előbb benézett középre, majd éles szögből a kapus szeme közé vágta a labdát.

A Milannak ezzel két rossz sorozata megtört, és a piros-feketék szurkolói annak is örülhetnek, hogy egy húsz perc erejéig már a tavalyi szezon egyik legjobbja, El Shaarawy is pályán volt.

A bajnokságot tíz győzelemmel kezdő Roma jó nagy gödörbe került, a fővárosiak egymás után negyedszer játszottak döntetlent. Bergamóban még örülhettek is az egy pontnak, mert az Atalanta a második félidő elején Brivio szabadrúgásával - a római kapus, De Sanctis erősen ludas volt a gólban - vezetést szerzett, majd szívósan védekezett.

A Totti nélkül játszó Roma csak a hajrában tudta igazán a kapu elé szegezni az Atalantát: Florenzi, valamint Gervinho helyzeténél Consigli nagyot védett, de Pjanic szólója után Strootman az ötösről szerezte a pontot érő gólt.

Az Inter ünnepséggel kezdte a Sampdoria elleni meccset, a klub korábbi sztárjai közül összesen ötvennégyen vonultak fel a San Siróban, és először tekintette meg a csapatot a helyszínen az új tulajdonos, az indonéz Erick Thohir. A Sampdoria kispadján az a Sinisa Mihajlovic ült, akit jól ismernek az Internél, hiszen játékosként, majd másodedzőként is szolgálta a kék-feketéket.

Az Inter jól kezdtett, Alvarez beadása után Guarin érkezett a hosszú saroknál, és nagy erővel a léc alá lőtt. Guarin később a lécet is eltalálta, a Sampdoria pedig Pozzi révén egy lesgóllal válaszolt. Az Inter többször is közel állt a második gólhoz, de a genovaiak is veszélyesen játszottak, és a 89. percben a mindössze három perccel korábban becserélt Renan kivett két pontot az Inter zsebéből.

Nagyot hajrázott a Cagliari is, amely a 72. percben még 0-2-re állt az abszolút újonc Sassuolo ellen, de végül sikerült egy 2-2-es döntetlent kiharcolnia. A Chievo a forduló előtt három ponttal volt elmaradva a Livornótól, de egy sima 3-0-s győzelemmel eltüntette ezt a különbséget.

Serie A, 14. forduló:
Catania - Milan 1-3 (1-1)
gól: L. Castro (13.), illetve Montolivo (19.), Balotelli (63.), Kaká (81.)
piros lap: Tacidisz (64., Catania)

Atalanta - AS Roma 1-1 (0-0)
gól: Brivio (51.), illetve Strootman (90.)

Cagliari - Sassuolo 2-2 (0-2)
gól: Nené (72.), Sau (87.), illetve Marzorati (14.), Zaza (19.)

Chievo - Livorno 3-0 (1-0)
gól: Rigoni (36.), Théréau (56.), Paloschi (79.)

Internazionale - Sampdoria 1-1 (1-0)
gól: Guarin (18.), illetve Renan (89.)

Juventus - Udinese 1-0 (0-0)
gól:
Llorente (91.)