Vágólapra másolva!
Az egykori válogatott szélső a Nemzeti Sportnak adott interjúban egyebek között azt mondja: a bukaresti meccs előtt sem volt jobb a magyar foci, mint utána, és évek óta tudja mindenki, hogy komoly gondok vannak idehaza. A válogatott év eleji világranglista helyezése szerinte öncsalás volt. Szerinte a külföldi edző jót tenne a nemzeti csapatnak, de hogy kik játszanának benne, arról fogalma sincs. Ő biztos nem. 

Huszti Szabolcs azt mondja, nem bánja, hogy annak idején megírta a levelét, de elégtételt sem érez amiatt, hogy Egervári Sándor távozott a hollandok elleni 1-8 után. Bukarestben és Amszterdamban is ki lehet kapni, mondja, de nem így. „Ez van akkor, ha egy csapat nem Franciaország és Argentína, hanem Kuvait és Liechtenstein ellen vív felkészülési meccseket. Utóbbi mérkőzések kizárólag arra voltak jók, hogy a világranglistán az ötvenedik helyről felkapaszkodjunk a harmincharmadikra. Aztán jöttek a negyedik kalapba sorolt románok, és kaptunk tőlük egy hármast. Nem tartom kizártnak, hogy valamelyest tudatos is volt az edzőpartnerek megválasztása, mert így lehetett feljebb kúszni a ranglétrán, ami a selejtezőcsoportok elkészítésénél hasznos, csakhogy papíron hiába vagyunk jobbak sok csapatnál, a pályán fény derül az igazságra. De Vatikánnal még le lehetne kötni egy oda-visszavágós párharcot, és akkor két-három helyet megint ugranánk".

Szerinte nem az ő generációjára kellene építeni a válogatottat. „Tényleg úgy gondolom, jöjjenek a fiatalok. Habár azt nem tudom, hogy kik azok a tehetséges fiatalok".

Egervári tekintetét nem kerülné, ha összefutnának, az viszont rosszul esett neki, hogy lejárató kampány indult ellene, és olyanok is beszóltak neki, akiknek szerinte semmi alapjuk nincs erre.

„Higgye el, tudom, milyen felemelő érzés a címeres mezt viselni, ötvenegyszer megadatott. A bajom ezzel csak az, hogy olyanok akarják megmagyarázni nekem, mi a fontos és mi nem az, akiknek fogalmuk sincs erről. Fröcsögnek, hogy ők mi mindent tettek Magyarországért, bezzeg én. Maradjunk annyiban, hogy magyar futballistaként én többet tettem Magyarországért, mint jó néhány harsogó. Ha Hannoverben lövök egy gólt, ötvenezren ünnepelnek"

Csók a mezre. A Hannoverére. Gól a Wolfsburg ellen 2013. augusztus 10-én Forrás: AFP/Philipp Guelland

A válogatott élére elsimert külföldi szakembert hívna, de az új edző rá már ne számítson. „Nem vagyok híve a visszarángatásnak. Ráadásul én kétszer már eljöttem a válogatottól. Számomra a nemzeti csapat nem különböző érdekekről és nem is pénzről szól."

„Én is azt vallom, hogy az előrelépés érdekében gyökeres változásokra van szükség a magyar labdarúgásban. Mindazonáltal nevetségesnek tartom, hogy míg a bukaresti mérkőzés előtt hurráhangulat uralkodott, ma már mindenki temeti a futballunkat. Kérdem én, két hónappal ezelőtt jobb volt bármivel is a focink? Vagy jobb volt az utánpótlásképzés? Netán nagyobb volt a merítési lehetőség? Ugyan már! A lelke mélyén mindenki tudja, hogy komoly gondok vannak" – mondta Huszti Szabolcs a Nemzeti Sportnak adott interjúban.