Vágólapra másolva!
Az Arsenal úgy nyert 2-0-ra a Crystal Palace ellen a Premier League 9. fordulójában, hogy a második félidő közepétől emberhátrányban játszott. Arsene Wenger csapata ezzel megőrizte első helyét a tabellán.

Nem irigyeltük Keith Millent, akinek Ian Holloway távozása után beugróként kellett vezetnie a Premier League utolsó előtti helyén álló Crystal Palace-t az éllovas Arsenal ellen.

Igaz, felfoghattuk úgy is, hogy a Premier League-ből eddig minden feljutás után egyből kieső csapatnak nem volt vesztenivalója, hiszen mindenki előre elkönyvelte, hogy az Arsenal győzni fog. Arsene Wenger csapata a BL-ben hétközben 2-1-re kikapott hazai pályán a Dortmundtól, és az akkori kezdőből Wilshere és Rosicky maradt ki, a helyükre Cazorla és Flamini került be.

A francia védekező középpályás aztán a lágyékát fájlalva gyorsan cserét kért, helyére a 18 éves Gnabry állt be. Kis túlzással azt is mondhatnánk, ez volt az első félidő legizgalmasabb jelenete, mert hiányzikk volt a helyzet, mindkét oldalon egy-egy veszélyes beadás okozott csak riadalmat, de Jedinak labdájáról lemaradt az exarsenalos Samak, Cazorla próbálkozása pedig elsuhant keresztbe.

A második félidő viszont gyors góllal indult, Guedioura buktatta Gnabryt, a tizenegyest pedig Arteta a jobb sarokba lőtte. Pár perccel később Giroud növelhette volna a vendégek előnyét, de Sagna beadása után óriási helyzetben a vállával találta el a labdát, ami nem is ment kapura. A 65. percben megfogyatkozott az Arsenal, Samak tört volna kapura, Arteta azonban leütközte, amiért egyből piros lapot kapott a spanyol középpályás.

Az utolsó negyedóra kezdetén két egyenlítési lehetősége is volt a Palace-nek, előbb a jobbhátvéd Ward lőtt zúgó kapufát, majd Jedinak kapáslövésénél védett óriásit Szczesny. Az Arsenal keményen bekkelt, és a kontrákra épített, és a 87. percben egy gyors ellentámadás végén Ramsey emelt Giroud elé, aki magasra felugorva fejelt a kapuba, eldöntve ezzel a meccset. A győzelemmel eldőlt, hogy az Arsenal ezt a fordulót is az élen zárja.

Premier League, 9. forduló:
Crystal Palace - Arsenal 0-2 (0-0)
gól: Arteta (47., 11-esből), Giroud (87.)
piros lap: Arteta (67., Arsenal)