Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 2-1-re legyőzte a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szuperrangadóján. A katalánok jobban játszottak, de a vendégek nem kaptak meg egy jogosnak tűnő büntetőt, és kapufát is lőttek. Neymar élete első El Clasicóján gólt lőtt és adott egy gólpasszt.

Spanyol bajnokság, 10. forduló:
Barcelona - Real Madrid 2-1 (1-0) - élő közvetítés
Nou Camp, Barcelona, 98.761 néző
Barcelona: Valdes - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi, Iniesta (Song, 77.), Busquets - Fabregas (Alexis Sanchez, 70.), Messi, Neymar (Pedro, 84.)
Real Madrid: Diego Lopez - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Modric, Sergio Ramos (Illarramendi, 56.), Khedira - Bale (Benzema, 61.), Ronaldo, Di Maria (Jesé Rodríguez, 76.)
gól: Neymar (19.), Alexis Sanchez (78.), ill. Jesé Rodríguez (91.)
sárga lap: Adriano (35.), Busquets (7.), ill. Sergio Ramos (14.), Bale (45.), Khedira (59.), Marcelo (64.), Ronaldo (79.)

Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője úgy küldte pályára csapatát, hogy a kezdőben egyetlen vérbeli csatár sem volt, Di Maria és Cristiano Ronaldo mellett a nyáron 91 millió euróért vásárolt, ám sérülései miatt a bajnokságban csak 120 percet kapó Gareth Bale kapott helyet a támadóhármasban.

Bale nem élt Forrás: AFP/Lluis Gene

A Real Madrid támadásai erőtlennek is bizonyultak, amelyet az élete első El Clasicóján szereplő Neymar meg is büntetett, amikor a 19. percben szépen gurított a bal oldalról a hosszúba alsóba. (1-0)

Neymar (jobbra) a mezőny egyik legjobbja volt Forrás: AFP/Javier Soriano

A továbbiakban is a Barcelona irányított, még akkor is, ha többször átengedte a kezdeményezést a Realnak, de a kontrái jóval veszélyesebbek voltak.

A második félidőben felébredtek a vendégek, fél órával a vége előtt Bale helyett beállt Benzema is, aki sokkal veszélyesebb volt walesi csapattársánál, lőtt egy bődületes kapufát is. A 72. percben, 1-0-s barcelonai vezetésnél Mascherano a 16-oson belül fellökte Ronaldót, de a játékvezető nem fújt a sípjába, pedig tiszta büntető volt.

Rondaldőt egy esetben szabálytalanul állították meg, de nem kapta meg a büntetőt Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barcelona viszont magabiztosan játszva, a 78. percben Alexis Sanchez góljával kettőre növelte az előnyt, és ezzel eldöntötte a meccset. Neymar adta a gólpasszt a csereként beállt chilei csatárnak, aki szépen emelt a kapujából kint álló Diego Lopez felett a hálóba. (2-0)

A Real Madrid a szintén csereként beállt Jesé Rodrigues révén csak a 91. percben tudott szépíteni. (2-1)

Közel százezren látták a meccset Forrás: AFP/Quinque Garcia

Megérdemelt győzelmével a Barcelona hat pontra növelte az előnyét a tabella élén a Reallal szemben.

Az összecsapást 98 761 néző látta a Camp Nou Stadionban. Az El Clásicók történetében ez volt a 87 barcelonai diadal, a Real Madrid 90-szer nyert.

A meccs összefoglalója:

További eredmények:
Elche - Granada 0-1 (0-1)
gól: Iturra (26.)

Málaga - Celta Vigo 0-5 (0-2)
g: Alex Lopez (6., 64.), Matias Fernandez (23.), Nolito (73.), Charles (81.)

Plusz tartalmak Facebook-oldalunkon