Vágólapra másolva!
Nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzéseket az Origón. Kedden este a BL egyik klasszikus párharcát, a Milan-Barcelona rangadót nézheti meg, amelyen a tavasszal a katalánok ellen a nyolcaddöntőben elvérző olaszok a visszavágásra hajtanak.

A Milan és a Barcelona az előző szezonban is találkozott egymással, akkor a nyolcaddöntő első felvonásán az olaszok meglepetésre 2-0-ra győztek hazai pályán Kevin-Prince Boateng és Sulley Muntari góljaival, de az előny nem tartott ki, mert a visszavágón a duplázó Lionel Messi vezérletével 4-0-ra győztek a katalánok.

A 2011/2012-es szezonban még intenzívebb volt az élmény, abban a szezonban négyszer is találkoztak a csapatok. A csoportkörben a Milan Thiago Silva hosszabbításban szerzett fejesével mentette 2-2-es döntetlenre a meccset, majd a San Siróban hiába szerezte Boateng az egész szezon egyik legpazarabb gólját, a Barca 3-2-re győzött.

A két csapat a negyeddöntőben is egymásba futott, akkor Milánóban 0-0 lett a vége, Barcelonában pedig hiába állt egy ideig Antonio Nocerino góljával továbbjutásra a Milan, a Barca végül 3-1-gyel ment tovább.

A két csapat összesen tizenhét alkalommal találkozott egymással a nemzetközi színtéren, a Barca hét, a Milan öt meccset nyert. A keddi pályaválasztó olaszok a San Siróban három győzelmet, két döntetlent és három vereséget tudnak felmutatni a nagy rivális ellen. A legrangosabb meccset 1994-ben játszottak, amikor az athéti BL-döntőben a Milan Daniele Massaro duplájával, valamint Dejan Savicevic és Marcel Desailly góljaival 4-0-ra szétszedte a Johan Cruyff irányította, Sztoicskovval, Romárióval felálló Barcelonát.

Gerardo Marino csapata eddig hibátlan a mostani sorozatban, az Ajaxot 4-0-ra, a Celticet 1-0-ra győzte le, míg a Milan a skótok ellen két hajrágóllal győzött 2-0-ra, a hollandok otthonában pedig Mario Balotelli hosszabbításban értékesített büntetőjével csikarta ki az 1-1-es döntetlent.

A Barcelonánál a tavaszi visszavágón a negyedik gólt szerző Jordi Alba nincs a keretben, a Milannál pedig lassan felépüllnek ugyan a sérültek, de Christian Abbiati kidőlt, így helyette Marco Amelia áll majd a kapuban, és kérdéses Balotelli szereplése is. A meccsen az a Felix Brych lesz a játékvezető, aki a hétvége legnagyobb visszhangot kiváltó döntését hozta, amikor a Hoffenheim-Leverkusen német bajnokin megadta Stefan Kiessling kaput elkerülő fejesét, amelynél a lyukas oldalhálón került a kapuba a labda.

A Milan-Barcelona rangadóról akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését.

Később, a BL-idény során minden fordulóban megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.