Vágólapra másolva!
A Győr folytatta felzárkózását a labdarúgó NB I-ben, a bajnok ezúttal Újpesten tudott győzni, és fellépett a negyedik helyre. A vereség után a hazaiaknál lemondott Marc Leviévre másodedző.

NB I, 11. forduló:
Újpest FC - Győri ETO FC 1-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző
v.: Farkas Á.
Újpest: Balajcza - Vermes, Juanan, Antón, Ligot - Sankovic (Suljic, 69.), Eninful (Stanisavljevic, 79.), Balogh B., Vasiljevic - Simon K. (Tshibuabua, 61.) - Kabát
Győr: Kamenár - Svec, Lipták, Völgyi - Kronaveter (Lang, 90.), Mevoungou, Kamber, Pátkai - Varga R (Trajkovic, 92.)., Andric, Koltai (Strestík, 54.)
gólszerzők: Kabát (36.), illetve Pátkai (10.), Lipták (15.)
sárga lap: Kabát (55.), Eninful (71.), illetve Pátkai (74.)

A győriek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel, és Pátkai Máté, valamint Lipták Zoltán fejesével már a 15. percben két góllal vezettek. A félidő második felében a győriek visszahúzódtak, az újpestiek átvették az irányítást, és Kabát Péter révén szépítettek is: a csatár fejese a bal oldali kapufáról került a hálóba.

A szünet után visszaesett az iram és a színvonal, leginkább a mezőnyben zajlott a játék. Kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, azok is csak rögzített helyzetek után. A hajrában megélénkült a meccs, Kabát a kapufát találta el, majd a 97. percben is egyenlíthetett volna a hazai együttes, ám az eredmény már nem változott.

A fővárosiak legutóbb szűk két hónapja, augusztus 24-én nyertek bajnoki mérkőzést, és immár kiesőhelyen állnak az MTK szombati győzelme miatt.

A címvédő Győr a gyenge rajt után az utóbbi hat bajnokijából ötöt megnyerve fellépett a negyedik helyre a Videoton, a Diósgyőr és a DVSC mögé.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marc Leliévre, a hazaiak belga másodedzője bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván az Újpest FC edzője lenni, ezért benyújtotta lemondását. Elmondása szerint honfitársa, Roderick Duchatelet tulajdonos hétfőn dönt, hogy elfogadja-e a lemondást.

Kozma István vezetőedző kijelentette: ő nem akar távozni, de amennyiben a klubtulajdonos a teljes szakmai stábot ki akarja cserélni, tudomásul veszi a döntést.