Vágólapra másolva!
A Manchester United edzője, David Moyes szerint Adnan Januzaj van olyan jó játékos, mint amilyen Wayne Rooney volt 18 évesen. A fiatal focista közben 2018-ig meghosszabbította a szerződését.

Januzaj a Sunderland ellen volt először kezdő Premier League-meccsen, és az antré elég ütősre sikerült, két góljával ugyanis győzelemre vezette a MU-t.

A média gyorsan felkapta a 18 éves tehetséget, akinek szülei koszovói albánok, nagyszülei törökök, ő azonban már Belgiumban született, és évek óta Angliában él, így a szabályok alapján 2016-tól akár angol válogatott is lehetne.

Edzője, David Moyes azt mondta róla, Januzaj van olyan jó, mint amilyen Wayne Rooney volt 18 évesen, de a debütáláskor szerzett duplája ellenére el kell fogadnia, hogy nem fog mindig játszani a Manchesterben.

"Adnan egy nagyon sokoldalú játékos, több poszton is használható, majd az idő eldönti, hol tud a leghatékonyabban teljesíteni. Centerként, a kapunak háttal is feltalálja magát, de a két szélen is otthonosan mozog, és ha kicsit több rutinja lesz, akkor irányítóként is elsőrangú lehet. Leginkább az előkészítés az ő szakterülete, de a Sunderland ellen látszott, hogy a gólokkal sem áll rosszul" - méltatta fiatal játékosát Moyes.

Januzaj szerződése a szezon végén járt volna le, de most 2018-ig meghosszabbította. És hogy az érte kilincselő öt válogatott közül melyikben lép majd pályára? "Apám dönti el, hogy melyik válogatottat válasszam, úgyhogy akármit javasol, hallgatni fogok rá" - adott diplomatikus választ Januzaj.