Vágólapra másolva!
Még nem múlt el az életveszély, de úgy tűnik, sikerül uralni a helyzetet, nyilatkozta a Ferencváros szívinfarktuson átesett játékosáról, Akeem Adamsről Szelid Zsolt kardiológus a Digi Sport Reggeli start műsorában.

Akeem Adamset egyelőre csak a mélyaltatásból ébresztették fel, de a lélegeztetőgépre még szüksége van, nyilatkozta Szelid Zsolt kardiológus a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

A Ferencváros szeptember 25-én szívinfarktuson átesett trinidadi védője nagyon gyenge állapotban van, a nap nagy részében alszik, így igazából azt sem fogta még fel, hogy egyik lábát amputálni kellett.

"Adams nem tudja tartósan fenntartani saját légzését, ehhez az izomzata túlságosan legyengült. Úgy tűnik, sikerült uralni a helyzetet, de még nem vagyunk túl az életveszélyen" - mondta Szelid.

Az orvos elmondta, miután a játékos nem szólt a családon belüli szívproblémáról, nehéz lett volna kiszűrni nála egyszerű, protokolláris szűrővizsgálattal. "Irányított vizsgálatokkal talán ki lehetett volna mutatni a rendellenességet" - tette hozzá.

A játékos testvére, Akini Adams is Magyarországra érkezett, és azt kérte a klubtól, hogy miután kapusként ő is futballozik, hadd látogassa a csapat edzéseit.

Szelid doktor a Blikknek nyilatkozva azt mondta, a játékoson szűrővizsgálatokat végeznek el, de nem egy nap alatt, hanem folyamatos ellenőrzés közepette.