Vágólapra másolva!
Kilencvenegy millió euróba került Gareth Bale a Real Madridnak, utalt rá közvetve Florentino Pérez klubelnök, amikor kijelentette, ekkora összegű biztosítást kötöttek arra az esetre, ha a walesi futballista tartósan játékképtelen lenne.

Az Intereconomia nevű spanyol televíziós csatornának nyilatkozva Pérez igennel felelt arra a kérdésre, hogy a Real Madrid valóban 91 millió eurót kapna-e, ha Bale hirtelen abbahagyná a futballt.

"Ez egy életbiztosítás, amelyben a balesetek is benne foglaltatnak. Bale biztosítása akkora összegről szól, amennyibe került" - fogalmazott, hozzátéve, hogy halálesetre, illetve hosszan tartó játékképtelenségre vonatkozik.

Mostanáig sem a Real Madrid, sem Bale korábbi klubja, a Tottenham nem közölte Bale vételárát. A spanyol sajtó 91 millióra becsülte, egyes angol orgánumok pedig 101 millióról számoltak be, s általánosan a 100 milliós vételár terjedt el.

Cristiano Ronaldo és Gareth Bale Forrás: AFP/Ozan Kose

Ha Pérez kijelentése fedi a valóságot, továbbra is Cristiano Ronaldo a világ legdrágább játékosa, ő ugyanis 94 millió euróért került 2009-ben a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz.

Pérez egyúttal cáfolta a Marca című lap állítását, hogy a jelenleg combizomhúzódással kezelt Bale-nek porckorongsérve is van. "Nincs neki. Ha lenne, megmondanánk" - jelentette ki.

Pérez arról is beszélt, elképzelhető, hogy jövő nyáron a kolumbiai Radamel Falcaóért is ajánlatot tesz a klub.

"Januárban még biztos nem jön, de ki tudja, júniusban talán" - mondta. Az elnök az interjúban kitért arra is, hogy a királyi klub várhatóan a jövő nyáron elkezdi stadionja felújítását, amely nagyjából 400 millió euróba kerül.