Vágólapra másolva!
Apokaliptikus hangulatú meccsen, nyögvenyelős játékkal győzte le a magyar válogatott Andorrát 2-0-ra a vb-selejtezők utolsó csoportkörében.

A meccs után egy teljesen elégedett, bár kicsit fáradt andorrai szövetségi kapitány beszélt a sajtóval. Jesús Álvarez kiemelte, hogy a magyarok megpróbálták játszani saját játékukat, és "inkább a mi érdemünk, hogy ez nem sikerült, sem mint az ő hibájuk." Szerinte jó úton járnak, hiszen ezen a mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeik, és eljön majd az az idő is, amikor ez gólokban is megmutatkozik. Egyetlen céljuk továbbra is, hogy minden mérkőzésen számolni kelljen velük.

Csábi József megbízott szövetségi kapitány nem próbálta szépíteni a helyzetet: "Olyan mérkőzést játszottunk sajnos, amilyenre számítottunk, különösen az elmúlt napok eseményit követően."

A válogatott jól láthatóan nem heverte ki a hollandiai 8-1-es vereséget, ráadásul Szalai Ádám kemény kritikája is ott zenghetett még több csapattársa fejében.

"Sokat elemeztük a játékukat, tudtuk, hogy nehezen törhető fel a védelmük, és ez így is lett. Úgy hittük, hamarabb fáradnak el az andorraiak, de nem ez történt. Végül nyertünk, ha nem is jó játékkal. Harmadikok lettünk a csoportunkban, ami nem rossz, igaz nem is jó. De reális."

A kapitánynak leginkább Stieber és Koman játéka tetszett. Király beállítását a kezdőbe azzal magyarázta, hogy kellett egy, "a játék minden csínját-bínját ismerő öreg róka, aki hátulról irányít."

Böde hiányát azzal magyarázta, hogy belázasodott, és reggel hazament. Szalai vasárnapi kifakadását (és ehhez képest mai játékát) nem kívánta kommentálni, bár megjegyezte: "ez a közösség már nem az a közösség, mint volt egy hete, de nem merült fel benne, hogy Szalait kitegye a csapatból."