Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) harcot hirdetett a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság esetleges téli megrendezése ellen.

"Abban nem bízhatunk, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tekintettel lesz ránk, az nem az ő stílusuk. De szükség esetén harcolni fogunk a téli vb ellen" - közölte kedden Gian-Franco Kasper FIS-elnök.

A szervezet vezetője kifejtette, a novemberi vagy decemberi futball-vb részükről rendben van, de a januári vagy a - téli olimpiával egybeeső - februári rendezés "az egész sportnak ártana".

A torna időpontja szinte folyamatosan napirenden van, amióta Katart jelölték ki helyszínnek. Sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a világbajnokságot, mert Katarban akkor a hőmérséklet meghaladhatja a 40 fokot is.

A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai - köztük az angol - topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk. Emellett az is szűkíti a FIFA mozgásterét, hogy az év februárjában téli olimpiát is rendeznek.