Vágólapra másolva!
A franciák a FIFA-hoz fordulnak, mert szerintük méltánytalan a jövő évi, brazíliai foci-vb európai pótselejtezőjének kiemelési rendszere.

A selejtező-sorozat keddi zárása után a nyolc legjobb csoportmásodik közül a világranglistán elfoglalt helyezés alapján négyet az egyik, erősebb kalapba, négyet pedig a másik, gyengébb kalapba sorolnak.

Jövő hétfőn ezeket az együtteseket párokba sorsolják, és jöhetnek az oda-visszavágós pótselejtezők november 15-én és 19-én.

Franciaországnak szinte már biztos a második helye az I csoportban. Az aktuális csoportmásodikok közül Horvátország, Portugália, Görögország és Svédország is megelőzi a franciákat a FIFA-világranglistán, így a gyengébb négyeshez tartoznak majd.

"Fel fogjuk venni a kapcsolatot a FIFA-val" - jelezte Noel Le Graet, a francia a szövetség elnöke. "Van némi igazságtalanság a hatfős és az ötfős csoportok között." Az elnök azzal érvelt, hogy a riválisokkal ellentétben a franciák egy ötös csoportban kevesebb tétmeccset tudtak játszani. Márpedig a tétmérkőzések nagyobb súllyal esnek latba a ranglista elkészítésekor, mint a barátságos találkozók.

A pótselejtezőkre érvényes legfrissebb rangsort csütörtökön hozza nyilvánosságra a nemzetközi szövetség.