Vágólapra másolva!
Legutóbbi két mérkőzésén egyaránt 6-0-s vereséget szenvedett a vb-résztvevő ausztrál labdarúgó-válogatott, amely Brazília után pénteken Franciaországtól is kikapott. A súlyos zakó Holger Osieck szövetségi kapitány állásába került.

Néhány órával azt követően, hogy az ausztrál labdarúgó-válogatott 6-0-ra kikapott Franciaországban, a szövetség menesztette Holger Osieck szövetségi kapitányt.

A válogatott ugyan az ázsiai selejtezősorozatból kivívta a világbajnoki szereplés jogát, június óta azonban öt mérkőzésen csupán egy döntetlent ért el (0-0 Dél-Koreával). A Kelet-Ázsiai Kupán tartalékos felállásban Japántól 3-2-re, Kínától 4-3-ra kapott ki, ezt követte a brazíliai, illetve a franciaországi 6-0-s vereség.

A hét elején Osieck még azt mondta, nem törődik a menesztéséről szóló pletykákkal, ugyanis őt a szövetségtől senki sem kereste. Párizsban ez megtörtént, de csak azért, hogy azonnali hatállyal szerződést bontsanak vele.

Az ausztrál szövetség most edzőt keres, aki nyolc hónap alatt úgy gatyába rázza az együttest, hogy a brazíliai világbajnokságon nem a pofozógép szerepét tölti be.

A hírek szerint az egykori ausztrál kapitány, Guus Hiddink a legesélyesebb, az ő irányításával a válogatott a 2006-os vébén a legjobb 16 közé jutott. De esélyes lehet a francia Gerard Houllier, valamint az argentin Marcelo Bielsa is. Amennyiben a szövetség úgy dönt, hazai trénert választ, úgy Ange Postecoglou (Melbourne Victory) vagy Graham Arnold (Central Coast) jöhet szóba.

Osieck 2010 augusztusa óta irányította az ausztrál csapatot, és 44 mérkőzésből 23-szor vezetett győzelemre a válogatottat.