Vágólapra másolva!
Mostantól Varga Zoltán Sportpályának hívják a zuglói Kövér Lajos utcai sporttelepet, azt a futballpályát, ahol a Ferencváros egykori kiválósága 2010 áprilisában egy öregfiúk-mérkőzésen összeesett és elhunyt.

A csütörtöki névadó ünnepségen a zöld-fehér klub beszámolója szerint részt vett Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere, Bácskai János, Ferencváros polgármestere, az Olimpiai Bajnokok Klubja képviseletében Gelei József, valamint Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, illetve Takács Tibor, a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A beszédeket követően a bejárat előtt elhelyezték a sportpálya új névtábláját, majd a jelenlévők megkoszorúzták Varga Zoltán emléktábláját. Ezt követően egy BVSC-Ferencváros öregfiúk mérkőzést rendeztek, amelynek játékvezetője Mészöly Kálmán volt.

Varga Zoltán 2010. április 9-én öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. A magyar válogatottban 12-szer szerepelt játékost az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekintette.

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét erősítette.

Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnál, a Diósgyőrnél és a Győrnél volt tréner.